ep hispania activos inmobiliarios toquecampana
HISPANIA/JORGE TORES - Archivo

El Consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat, durant la reunió d'avui, l'oferta pública d'adquisició d'accions d'Hispània Actius Immobiliaris presentada per Alzette, vehicle inversor del grup Blackstone. L'oferta es dirigeix ​​al 100% del capital social, però cal excloure’n el 16,56% que ja pertanyen a Alzette.

  • 17,82€
  • 0,00%

Per tant, l'oferta s'estén de manera efectiva a l'adquisició de 91.096.447 accions representatives del 83,44% del capital. El preu ofert és de 17,45 euros per cada acció que accepti l'oferta i, encara que és voluntària, ha estat fixat per l'oferent d'acord amb el que preveu sobre el preu equitatiu a l'article 9 del Reial Decret sobre OPA. En aquests moments, les accions es mantenen als 17,68 euros.

D'aquesta manera, si s'accepta per part de totes, el preu seria de 1.589 milions d'euros. "S'ha considerat prou justificat el preu mitjà de l'informe de valoració incorporat al fullet de l'oferta", per la qual cosa no resulta procedent la modificació relativa als preus de cotització de l'esmentada norma.

No obstant això, l'efectivitat de l'oferta està subjecta a diverses condicions. La primera és que estigui acceptada per un mínim d'accions equivalents al 33,44% del capital d'Hispània que, juntament amb les quals ja posseeix l'oferent, representen el 50% del capital més una acció.

La segona d'aquestes condicions és que Hispània no realitzi, abans de la finalització del termini d'acceptació, determinades modificacions estatutàries estructurals, no incorri en deute financer i no vengui o gravi actius, tot això en els termes i amb les excepcions que es detallen al fullet.

En garantia de l'oferta s'ha presentat un aval de BNP Paribas per import de 1.589 milions d'euros. El termini d'acceptació de l'oferta serà de 30 dies naturals a partir del dia hàbil borsari següent a la publicació del primer anunci amb les dades essencials de l'oferta, finalitzant també en dia hàbil borsari.

Noticias relacionadas

contador