• L'oferta es dirigeix al 83,44% de la SOCIMI...
  • ...després que Blackstone anunciés la compra del 16,56% d’Hispania
ep edificiohispania alquiladouriamenendez
HISPANIA

El fons nord-americà Blackstone ha anunciat una oferta pública d'adquisició (OPA) per la SOCIMI Hispània, primer propietari d'hotels del país. La contraprestació serà en efectiu i ascendirà als 17,45 euros per cada acció. Un preu que valoraria a la SOCIMI en 1.904 milions d'euros.

  • 17,82€
  • 0,00%

Blackstone llança aquesta oferta a través d'Alzette Investment (Bidco), societat assessorada per les filials del fons. Previ a aquesta OPA, la companyia nord-americana ha anunciat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha arribat a "un acord incondicional" per a l'adquisició a QP Capital Holdings Limited i QPB Holdings del 16,56% d’Hispania, per 315,3 milions d'euros.

Per tant, l'OPA d'Alzette Investment va dirigida al 83,44% de l'accionariat de la SOCIMI. L'oferta està subjecta a l'acceptació dels accionistes que permeti al fons nord-americà a ser propietària del 50%, més una acció, del total de les accions (incloent-hi les accions propietat de Bidco).

També l'oferta necessita "l'autorització (o la manca d'oposició en virtut de l'expiració del corresponent període d'espera) de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)", afirma el comunicat. Alzette Investment indica que ajustarà la seva oferta en el cas que hi hagi qualsevol distribució de dividends, reserves, prima o qualsevol altra forma equivalent de repartiment, devolució o sortida contra fons propis.

Després d'anunciar aquesta notícia, la CNMV ha decidit aquest dijous aixecar la suspensió cautelar de cotització a Hispània que va imposar ahir poc abans de les 17:00 hores, uns quaranta minuts abans de concloure la jornada borsària, quan els títols de la SOCIMI es revaloraven un 1,64% i s'intercanviaven als 18,50 euros per acció. Per això, la seva tornada a la cotització ha llastat a prop d'un 7% a la companyia, fins al preu de l'oferta de Blackstone.

Hispania, primera SOCIMI que es va constituir a Espanya i que està participada per George Soros, compta amb una cartera de 46 hotels, en la seva major part situats a les principals zones turístiques del país. A més, també el 2017, i pel que fa al sector immobiliari, Blackstone es va aliar amb Santander per prendre una participació del 51% de la cartera d'actius immobiliaris procedents del Banc Popular.

VENDA EN BLOC DE LES OFICINES

Durant l'assemblea de socis celebrada a la tarda de dimecres Hispania va aconseguir 'llum verda' dels socis per procedir a la venda en bloc de la cartera de 25 edificis d'oficines amb què compta, actius valorats en 600 milions d'euros. La SOCIMI ja va col·locar el cartell d’‘en venda’ en aquests actius l'any passat. A l'octubre va haver de paralitzar l'operació per la incertesa que va afectar el mercat pel desafiament independentista català, que va reprendre l'inici d'aquest exercici.

L'operació s'emmarca en l'estratègia de la companyia de centrar-se en els actius hotelers, que actualment copen les dues terceres parts (el 66%) de la seva cartera total d'actius, atès que estan valorats en uns 1.640 milions d'euros. En virtut d'aquesta estratègia, Hispània també s'està procedint a vendre, en aquest cas a particulars, la seva cartera d'habitatges de lloguer. De moment, al tancament del 2017, la suma d'aquesta cartera total d'actius presentava un valor de 2.474 milions d'euros, que llançava una revaloració del 15% respecte a un any abans.

Noticias relacionadas

contador