ep banco popular 20170726123207
EUROPA PRESS

José Luis Calama, el jutge instructor de la causa penal de Popular, ha citat a declarar com investigat l'exdirector financer del banc Javier Moreno. Ho fa en qualitat de querellat, si bé, l'exdirectiu està imputat des de setembre de l'any passat.

El magistrat també ha cridat cinc persones més relacionades amb l'entitat perquè declarin com querellades a principis de febrer. El primer d'ells, que haurà de presentar-se davant del jutge el 4 de febrer a les 9 hores, és Vitalino Nafría Aznar, històric exdirectiu de BBVA i expresident de Metrovacesa que va arribar a Popular durant els seus últims dies com a entitat independent. Va ser nomenat vocal de la comissió d'auditoria del banc l'abril de 2017, amb l'arribada d'Emilio Saracho a la presidència, en substitució de Roberto Higuera, que, precisament, declara demà davant el jutge.

El febrer passarà també per l'interrogatori del jutge François Martin en representació de Banque Federative du Crédit Mutuel, entitat que va estar present al consell d'administració de Popular fins dies abans de la resolució del banc. De fet, era Martin qui estava assegut al consell en nom de l'entitat francesa. Ho farà el 4 de febrer a les 11:30 hores.

Ja al dia següent serà el torn de Jaime Ruiz Sacristán, que va ser representant dels inversors mexicans al consell d'administració de Popular en substitució d'Antonio del Valle, que està imputat en la causa. Ruiz declararà a les 9 hores. Una hora i mitja més tard se sotmetrà a les preguntes del jutge Carlos González, que també va aterrar al consell amb l'arribada de Saracho, i a les 11:30 hores li tocarà a Luis Herrando Prat, també exconseller.

Amb aquestes citacions, són més d'una vintena les que té programades el jutge instructor del cas Popular per als mesos d'octubre, novembre, desembre i febrer. De moment, l'únic que ha estat qüestionat pel magistrat ha estat l'expresident de Popular Emilio Saracho, que ha sembrat alguns interrogants que altres exdirectius hauran d'aclarir.

Noticias relacionadas

contador