ron saracho larena
Archivo Bolsamanía

El jutge de l'Audiència Nacional que instrueix la causa penal de Popular, José Luis Calama Teixeira, ha citat ja els dos últims expresidents de l'entitat. Emilio Saracho ha de declarar com investigat (el terme actual per l'antic imputat) els dies 2 i 3 d'octubre, mentre que Ángel Ron ho farà els dies 8 i 9 del mateix mes. Així ho indica el jutge en una providència datada aquest dijous.

També han estat cridats a declarar com a investigats l'exconseller delegat de Popular Francisco Gómez i l'exvicepresident del banc ara propietat de Santander Roberto Figuera. Aquests dos exdirectius hauran de donar explicacions davant del jutge les dues setmanes següents (15 i 16 d'octubre el primer i 30 i 31 d'octubre el segon).

Calama Teixeira va decidir aquesta setmana que les declaracions comencessin l'octubre per donar temps al judici oral per la sortida a borsa de Bankia a concloure, després de sol·licitar-ho alguns advocats que treballen en les dues causes penals. Així, a la tardor transcorreran paral·lelament els dos processos, als quals se suma el judici per les presumptes extorsions dels gestors d'Ausbanc.

L'Audiència Nacional va començar fa alguns mesos la instrucció del cas Popular per investigar, principalment, dos assumptes, que protagonitzen cadascuna de les dues peces en què es divideix la causa: l'ampliació de capital que Popular va llançar el 2016 sota la presidència d'Ángel Ron i la publicació d'informacions suposadament falses per minar el preu de l'acció ja sota la presidència d'Emilio Saracho.

contador