• Aquest ajustatge sí impactarà en la seva ràtio de capital total
ep sucursal banco popular

Banco Popular ha comunicat aquest dilluns a la Comissió Nacional de Valors la correcció dels seus comptes de l'exercici de 2016. No obstant això, a la informació que l'entitat ha remès a la CNMV matisa que “les circumstàncies posades de manifest no representen, per si soles ni al seu conjunt, un impacte significatiu als comptes anuals de l'entitat al 31 de desembre de 2016”. Aquesta informació ha llastrat el seu comportament en borsa i l'entitat cau un 5% en aquesta jornada.

  • 0,32€
  • 0,00%

El banc presidit per Emilio Saracho ha assegurat que les desviacions detectades en quatre aspectes puntuals dels seus comptes "en cap cas" representen un impacte "significatiu" als comptes de 2016. En concret, l'auditor observa "insuficiència" en determinades provisions constituïdes respecte a riscos que han de ser objecte de provisions individualitzades, que afectarien els resultats de 2016, i per això, el patrimoni net, per un import de 123 milions d'euros.

A això se sumeix una "possible insuficiència" de provisions associades a crèdits dubtosos als quals l'entitat s'ha adjudicat la garantia vinculada a aquests crèdits que, estimada estadísticament, ascendiria, aproximadament, a 160 milions d'euros.

Així mateix, ha detectat la "possible obligació" de donar de baixa alguna de les garanties associades a operacions creditícies dubtoses que és el saldo viu net de provisions de les operacions a les quals s'estima que pogués donar-se aquesta situació d’aproximadament 145 milions d'euros, la qual cosa podria tenir un impacte, encara no quantificat, sobre les provisions corresponents a aquestes operacions.

A més, existeixen, segons l'auditoria, determinats finançaments a clients que poguessin haver-se utilitzat per a l'adquisició d'accions durant l'ampliació de capital duta a terme al maig de 2016, l'import de la qual, si es verifiqués, hauria de ser deduït d'acord amb la normativa vigent del capital regulatori del banc, sense cap efecte sobre el resultat ni el patrimoni net comptable. L'estimació estadística de l'import d'aquests finançaments és de 205 milions d'euros, l'import total objecte d'aquesta anàlisi de 426 milions d'euros.

SÍ AFECTARÀ El RÀTIO DE CAPITAL TOTAL

Aquest ajust sí impactarà sobre la seva ràtio de capital total. Popular espera que la ràtio de capital se situï en tancar el març entre l'11,70% i l'11,85%. Aquesta xifra és inferior al 13,14% de desembre, però superior al nivell exigit pel BCE (11,375%).

"Aquests són ajustatges que no suposen cap incompliment i, en cap cas, representen un impacte significatiu sobre els comptes anuals de l'entitat que justifiquin una reformulació, tal com ha confirmat l'auditor PwC i que procedeixen dels treballs rutinaris del departament d'auditoria interna", ha assenyalat el banc.

Els analistes de Carax AlphaValue ja anticipaven que el valor sofriria durant aquesta jornada borsària després d'aquest comunicat a la CNMV. A més, apunten que el nou president, Emilio Saracho, donarà les explicacions pertinents durant la propera JGA prevista pel 10 d'abril, no obstant això, els analistes assenyalen que "revisarem xifres i extremaríem la prudència".

Noticias relacionadas

contador