ep nh collection barcelona
NH HOTELES - Archivo

Un semestre durament colpejat pel coronavirus. El grup hoteler NH ha celebrat aquest dijous la seva junta anual d'accionistes i, al mateix temps, ha avançat que els seus ingressos entre gener i juny s'han enfonsat un 62,4%, fins a quedar-se en 309 milions a conseqüència del tancament d'establiments per l'epidèmia.

  • 4,12€
  • -0,96%

El segon trimestre ha estat el més complicat per al grup hoteler, donat "l'estricte aïllament a tota Europa" i el tancament d'un 95% dels seus establiments durant els mesos d'abril i maig, segons detalla a la documentació que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els efectes de la quarantena i les restriccions a la mobilitat ja es van notar en els ingressos d'NH durant el primer trimestre, en el qual es van reduir un 20,8%. En aquests tres mesos, el gegant hoteler va facturar 279 milions d'euros.

Així, entre l'1 d'abril i el 30 de juny, NH només ha facturat 30 milions d'euros: 3 milions a l'abril; 5, al maig; i 23 milions el mes de juny, segons detalla al supervisor respecte a l'evolució una vegada han anat obrint hotels. La companyia assegura que ha pres mesures per minimitzar l'impacte. Entre elles, ha retallat costos, ajornat o cancel·lat inversions i dividend.

REOBERTURA PROGRESSIVA

Quant a la seva posició financera, afirma que té oxigen. La seva liquiditat arribava a 600 milions a 30 de juny, sense venciments de deute als quals fer front a curt termini.

Quant als pròxims mesos, la reobertura dels seus establiments està sent progressiva "en funció de la demanda i se centrarà en optimitzar la rendibilitat. A Espanya, per exemple, ha reobert 87 hotels, el 70% de la seva xarxa; i 247 a escala global, un 68%.

D'altra banda, la junta de NH ha confirmat el nomenament de Ramón Aragonés com a conseller delegat del grup hoteler. Quant a l'eliminació del dividend, aquest se situava en 0,15 euros per acció. D'aquesta manera, NH destinarà 143 milions a reserves voluntàries i 15,9 milions a reserva legal.

Noticias relacionadas

contador