lagarde espejopublico
Antena 3 Noticias

El Banc Central Europeu (BCE), la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i la Financial Conduct Authority (FCA) del Regne Unit han mostrat el seu suport al Govern i als reguladors de Suïssa després de la venda forçada de Credit Suisse a UBS anunciada aquest diumenge.

  • 25,81Fr.
  • 0,62%

"Acollo amb beneplàcit l'acció ràpida i les decisions preses per les autoritats suïsses. Són fonamentals per restaurar les condicions ordenades del mercat i garantir l'estabilitat financera", ha explicat Christine Lagarde, la presidenta del BCE, en un comunicat.

"El sector bancari de la zona euro és resistent, amb fortes posicions de capital i liquiditat. En qualsevol cas, el nostre conjunt d'eines de política està completament equipat per oferir suport de liquiditat al sistema financer de la zona euro si és necessari i per preservar la transmissió fluida de la política monetària”, ha afegit Lagarde.

Per part seva, la Secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, i el president la Reserva Federal, Jerome Powell, han emès un comunicat conjunt en què han acollit "amb beneplàcit els anuncis de les autoritats suïsses per recolzar l'estabilitat financera".

En la mateixa línia que el BCE, han afegit que "les posicions de capital i liquiditat del sistema bancari dels EUA són sòlides i el sistema financer dels EUA és resistent. Hem estat en contacte estret amb els nostres homòlegs internacionals per donar suport a la seva implementació".

Finalment, el Banc d'Anglaterra (BoE) ha assenyalat que "donem la benvinguda al conjunt integral d'accions establertes per les autoritats suïsses per donar suport a l'estabilitat financera. Hem estat estretament interactuant amb les contraparts internacionals al llarg dels preparatius per als anuncis i continuarem recolzant la seva implementació. El sistema bancari del Regne Unit està ben capitalitzat i finançat, i es manté sa i estalvi”.

Noticias relacionadas

contador