ep torretelecomunicacionesvodafonealemania
VODAFONE - Archivo

Un canvi de normes per evitar que, quan estigui plenament en marxa el 5G, els operadors de telecomunicacions acaparin freqüències. Això és, bàsicament, el que busca el Ministeri d'Economia amb el canvi del Quadre Nacional d'Atribució de Freqüències (CNAF), el marc regulador que estableix per a què pot emprar-se cada banda de freqüència de l'espectre radioelèctric.

  • 22,50€
  • 0,00%
  • 4,17€
  • 0,87%

En aquest cas, es limita el màxim de la quantitat de freqüències que podrà utilitzar un mateix operador de telecomunicacions a la banda de 700 MHz, que és la considerada especialment idònia per al desenvolupament del 5G. Cal detallar que la subhasta del 5G entre els operadors està prevista que es desenvolupi durant la recta final de l'any, havent-se hagut de post-posar per l'epidèmia de coronavirus.

En l'aspecte estrictament tècnic, els límits establerts pel Ministeri d'Economia són de 2x15 MHz per operador pel que fa a les freqüències apariades de la banda de 700 MHz. A més, estableix un límit màxim de 2x35 MHz per operador per al conjunt de les bandes apariades de 700 MHz, 800 MHz i 900 MHz, segons detalla a través d'un comunicat.

LIMITACIONS

El Ministeri argumenta que amb "aquests límits s'assegura un bon equilibri entre, d'una banda, la quantitat d'espectre necessari perquè un operador desplegui les seves xarxes de manera eficient i pugui prestar de manera adequada els seus serveis 5G i, per un altre, afavorir la competència evitant l'acaparament d'espectre".

A més, Economia explica que amb aquest canvi en el Quadre Nacional d'Atribució de Freqüències es 'fan reserves' per a determinats serveis. Per exemple, les freqüències dedicades a serveis de seguretat i emergència; protecció contra incendis; xarxes intel·ligents de distribució d'electricitat, gas o aigua i les freqüències que han d'utilitzar-se per a aeronaus pilotades per control remot, com els drons.

Noticias relacionadas

contador