• Qualcomm considera aquesta oferta hostil
  • Broadcom busca mudar la seva seu de Singapur als Estats Units per facilitar l'operació
cbtrump52

El president dels Estats Units, Donald Trump, diu "no" a la compra de Qualcomm, el fabricant nord-americà de processadors per a dispositius mòbils, per part del seu rival Broadcom, amb seu a Singapur. El mandatari assegura que aquesta operació no pot realitzar-se per motius de "seguretat nacional".

  • 1.338,62$
  • -0,41%
  • 169,20$
  • 2,14%

Broadcom va llançar per primera vegada l'oferta de compra de Qualcomm al novembre de 2017, una operació que, en cas de materialitzar-se, es tractaria de la major combinació tecnològica de la història i una de les majors transaccions de fusions i adquisicions en general. L'operació ronda als 117.000 milions de dòlars, més els gairebé 25.000 milions en deute.

El mateix Hock Tan, conseller delegat de Broadcom, anunciava una setmana abans de llançar la seva primera oferta que repatriava la companyia als EUA durant una cerimònia al Despatx Oval amb el president. No obstant això, aquest moviment no sembla suficient per Trump. Qualcomm, companyia tecnològica que capitalitza 93.000 milions de dòlars, s'ha convertit en un dels principals competidors de la xinesa Huawei al sector, cosa que el converteix en un actiu preuat per al país.

L'hostilitat a l'oferta de Broadcom no només ve des de la Casa Blanca. El consell de Qualcomm ha reiterat de forma unànime i des d'un principi que l'oferta subestima materialment la companyia. "Per les raons que hem declarat públicament, i de manera privada, el consell de Qualcomm segueix creient de forma unànime que cadascuna de les seves ofertes, incloent-hi l'anterior de 82 dòlars per acció, ens subestima materialment", afirmaven al passat mes de febrer.

Com apunta Reuters, el Comitè d'Inversió Estrangera dels EUA (CFIUS), organisme que analitza aquesta oferta, va analitzar que estava investigant si Broadcom privaria Qualcomm d'inversió en investigació que li permetessin competir amb la resta d'actors del sector. D'altra banda, aquest organisme va assenyalar que hi ha risc en la relació de Broadcom amb "entitats estrangeres de tercers".

Si bé, no va identificar aquestes entitats, la seva investigació va descriure repetidament Qualcomm com l'empresa líder en el desenvolupament de la tecnologia 5G i l'establiment de normes. "Un canvi en el control tindria conseqüències substancials negatives per a la seguretat nacional dels Estats Units", va afirmar CFIUS. "Mentre que els Estats Units segueix sent el dominador, la Xina probablement competiria sòlidament per omplir qualsevol buit deixat per Qualcomm com a resultat d'aquesta adquisició hostil".

Noticias relacionadas

contador