• Broadcom prepara una oferta de 70 dòlars per acció que pot ser imminent
  • Qualcomm preveu oposar-se a l'oferta i el mercat anticipa una dura batalla
ep qualcomm snapdragon x50 5g
QUALCOMM

'La guerra dels xips'. Aquest podria ser el títol de la 'batalla' financera que pot començar a Wall Street si, com sembla, Broadcom decideix llançar una oferta de compra no sol·licitada sobre Qualcomm, un dels seus principals rivals.

  • 54,67$
  • 0,31%
  • 165,85$
  • -1,98%

Les accions de Qualcomm, que s'han vist molt afectades durant els últims mesos per les seves disputes amb Apple, el seu principal client, es van disparar un 12% el passat divendres a Wall Street, fins als 61,81 dòlars, a causa dels rumors sobre una OPA imminent de Broadcom, que segons informa 'Bloomberg' pot ser de 70 dòlars per acció.

L'operació estaria valorada en 100.000 milions de dòlars i pot esdevenir un autèntic 'culebrot' si Qualcomm la rebutja per considerar-la oportunista. A més, es tractaria de l'operació més important de la història al sector dels semiconductors.

D'altra banda, el fet que les dues empreses controlin la producció de peces clau per desenvolupar qualsevol tipus de 'smartphone' anticipa que la possible transacció afrontaria també un dur anàlisi per part de les autoritats de la competència.

Qualcomm ja es troba en procés d’adquirir un altre fabricant de xips, el grup holandès NXP Semiconductors, pel qual va pagar 47.000 milions de dòlars el 2016. Una adquisició que també es troba sota l'escrutini de les autoritats de la competència de la Unió Europea.

Sobre les disputes de Qualcomm amb Apple, tot va començar el passat mes de gener, quan el fabricant de l'iPhone va demandar al seu proveïdor de xips per un suposat ús injust de la seva posició dominant al mercat per anul·lar la seva competència i exigir 'royalties' de gran cost per l'ús de les seves patents.

Fa unes setmanes, Apple va amenaçar de deixar d'utilitzar els xips de Qualcomm als seus dispositius, la qual cosa va provocar un fort descens a les seves accions. Aquest mal moment en borsa és el que vol aprofitar Broadcom per llançar la seva oferta, en la qual va camí de convertir-se en la guerra dels xips.

Noticias relacionadas

contador