• El DoJ ha proposat una sanció de 14.000 milions de dòlars
  • El mercat descompta un import menor, però de moment només hi ha incertesa
  • Els inversors renoven la pressió baixista sobre el principal banc d'Alemanya
deutsche-bank-juge-exagerees-les-craintes-sur-ses-derives

Deutsche Bank cau un 3% a la borsa alemanya i torna a perdre els 12 euros per acció. Després de la recuperació registrada des de divendres passat, 30 de setembre, quan va arribar a caure fins a un mínim històric de 9,90 euros per títol, per tancar finalment en 11,57 euros, les seves accions tornen a registrar pressió a la baixa.

  • 15,10€
  • -8,64%

Durant el cap de setmana, el diari alemany Bild va publicar que el seu conseller delegat, John Cryan, no ha aconseguit arribar a un acord amb el Departament de Justícia dels Estats Units, en la visita dels últims dies als Estats Units. La Justícia americana ha proposat una sanció de 14.000 milions de dòlars per a l'entitat, pel seu paper durant la crisi subprime als EUA, mentre el banc intenta que aquesta multa es redueixi fins a una xifra aproximada d'uns 5.400 milions de dòlars.

El banc estudia ampliar capital o vendre actius mentre arriba a un acord amb la Justícia dels EUA

Tot i que el consens anticipa que finalment la quantitat se situarà prop d'aquests 5.400 milions, la incertesa sobre quan acabarà el procés i el fet que Cryan no hagi pogut tancar un acord aquest cap de setmana no ha agradat al mercat.

Divendres passat, el principal banc alemany va acaparar les portades dels mitjans financers, a causa de diverses informacions sobre els seus plans per ampliar capital i vendre actius. En aquest sentit, la família reial de Qatar estaria estudiant fins i tot la possibilitat d'augmentar la seva participació fins al 25% del capital des de l'actual 10%, tot i que amb la condició de tenir una influència molt més decisiva en l'estratègia corporativa.

El banc es planteja també la venda parcial de la seva divisió de gestió actius a través d'una sortida a borsa, segons ha informat Financial Times, encara que aquesta operació no es realitzaria fins, almenys, el primer semestre de 2017. Aquesta divisió compta amb uns actius sota gestió de 719.000 milions d'euros i estaria valorada en uns 8.000 milions d'euros. La intenció de Deutsche seria vendre una participació minoritària i mantenir el control després de la sortida a borsa, al mateix temps que recapta entre 2.000 i 3.000 milions d'euros.

A més, l'agència Standard & Poor 's (S&P) va reiterar la seva qualificació creditícia, encara que també el va mantenir en perspectiva negativa per a una possible retallada. L'agència espera que la multa als Estats Units sigui "materialment inferior" als 14.000 milions de dòlars, i va afegir que el seu principal problema és "la reestructuració del seu model de negoci per a aconseguir majors beneficis i capital". La perspectiva negativa reflecteix la possibilitat que no aconsegueixi assolir la mateixa rendibilitat que els seus competidors.

contador