• La valoració del seu negoci de gestió d'actius seria de 8.000 milions d'euros
  • El banc podria aconseguir entre 2.000 i 3.000 milions d'euros amb aquesta operació
  • Les seves accions pugen un 1% al Dax i cotitzen per damunt dels 12 euros el títol
pas-d-aides-gouvernementales-pour-deutsche-bank

Deutsche Bank estudia diverses mesures per reforçar el seu capital, amb l'objectiu de recuperar la confiança dels mercats i aturar la caiguda borsària a què s'han vist sotmeses les seves accions l'últim any. Els seus títols pugen un 1%, per sobre de 12 euros (divendres passat va marcar un nou mínim històric en 9,90 euros, encara que va tancar el dia en 11,57).

  • 15,90€
  • -0,63%

Segons Bloomberg, l'entitat alemanya estudia amb diversos bancs assessors les seves opcions, entre les quals no es descarta una ampliació de capital. Els bancs han ofert a Deusche ajudar-lo a 'aixecar' 5.000 milions d'euros mitjançant la venda de noves accions. Aquesta és la quantitat màxima de títols que l'entitat pot emetre sense sol·licitar l'aprovació dels seus accionistes.

L'agència de notícies afirma que Deutsche valora si ampliar capital un cop arribi a un acord definitiu amb el Departament de Justícia dels EUA, que en principi ha sol·licitat una sanció de 14.000 milions de dòlars. No obstant això, sembla que l'acord pot tancar-se amb una multa de 5.400 milions de dòlars, aproximadament.

El banc també ha sondejat els seus accionistes principals per saber si estarien disposats a acudir a la seva ampliació. Entre ells, hi ha la família reial de Qatar, el fons BlackRock i Norges Bank. A més de la multa als EUA, Deutsche afronta una altra demanda a Rússia per rentat de diners que pot costar-li 2.000 milions d'euros.

VENDA D'ACTIUS

L'altra opció que estudia Deutsche és la venda d'actius. La seva filial, Deutsche Postbank, ha estat posada a la venda, però no troba compradors. El banc es planteja també la venda parcial de la seva divisió de gestió actius a través d'una sortida a borsa, segons informa Financial Times, encara que aquesta operació no es realitzaria fins, almenys, el primer semestre de 2017.

Aquesta divisió compta amb uns actius sota gestió de 719.000 milions d'euros i estaria valorada en uns 8.000 milions d'euros. La intenció de Deutsche seria vendre una participació minoritària i mantenir el control després de la sortida a borsa, al mateix temps que recapta entre 2.000 i 3.000 milions d'euros. FT afegeix que John Cryan es reunirà aquest divendres amb el Departament de Justícia dels EUA. Tot i que no s'espera que l'acord es tanqui aquest cap de setmana, podria haver-hi novetats les properes setmanes.

contador