ep deoleo reduce capital126 millonesreequilibrarsituacion patrimonial
DEOLEO/JOSE LUIS MARTINEZ VARELA - Archivo
0,20€
  • 0,00€
  • -0,24%

La junta general de Deoleo ha aprovat reduir capital en 137 milions d'euros, reduint el valor nominal de les accions de 0,1 a 0,002 euros, per treure l'empresa de causa de dissolució després de les pèrdues de 133 milions registrades el 2018 per la seva matriu.

Les pèrdues de l'any passat van deixar el patrimoni net de Deoleo amb un valor de 27 milions d'euros, el que sent el capital social de 140.400.000, feia incórrer a la companyia en un dels casos tipificats com a motiu de dissolució de la societat.

Per resoldre aquesta situació, l'empresa ha portat a la junta d'aquest dilluns la proposta de reduir el capital, cosa que col·loca de nou la societat en situació d'equilibri patrimonial.

Ignacio Silva, president i conseller delegat de Deoleo, ha remarcat davant els accionistes la "mala situació" en què es troba el sector "condicionat totalment per uns preus a la baixa i uns marges molt baixos". "Si mirem cap endavant, la situació no és millor", ha indicat Silva, que ha recalcat el problema estructural que viu el sector a causa de l'excés d'oferta sobre la demanda. "Si volem mirar cap al futur amb esperança, hem de canviar el model", ha dit el màxim responsable de Deoleo.

Silva ha demanat "un marc regulador clar, una llei de traçabilitat que garanteixi un marc legal", ja que el problema no se soluciona amb preus baixos i promocions, segons ha explicat.

El pla d'acció de la companyia es basa en la diferenciació per la qualitat i inclou acords-marc de subministrament estable i de llarg termini amb agricultors i tafones, "el que ha de repercutir en majors beneficis en la primera baula de la cadena, els agricultors, i en l'últim, els consumidors", ha dit l'empresa.

A curt termini, Deoleo explica que les seves marques requereixen inversió i innovació, però dins d'una guia que garanteixi uns objectius: la millora de l'EBITDA fins a l'objectiu de 55 milions.

"Tot això palanquejant-nos la nostra presència internacional que ha de ser molt més profunda en alguns països per capturar oportunitats de volum", ha precisat Silva.

Noticias relacionadas

contador