El consell d'administració de Deoleo (-13,4%) ha donat 'llum verda' a l'ampliació de capital per un import nominal de 25 milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar el seu creixement a nivell global, segons ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,22€
  • 0,00%

En concret, aquesta inversió es destinarà a l'expansió en mercats internacionals amb un alt potencial de creixement, al suport a les marques líders amb què compta la companyia i a la recerca d'acords estratègics de negoci amb aquells proveïdors que defensen la qualitat.

Per impulsar el creixement global de la companyia

L'ampliació de capital amb dret de subscripció preferent anunciada l'abril d'aquest any es durà a terme mitjançant l'emissió de 250.180.220 accions ordinàries. Aquesta operació ha estat aprovada per unanimitat en el consell d'administració.

El preu de subscripció serà de 0,10 euros per acció, amb un descompte del 24,70% respecte al preu de cotització d'ahir, que se situava als 0,1328 euros.

Els drets de subscripció començaran a cotitzar el pròxim 2 d'octubre fins al dia 16 del mateix mes. Posteriorment hi haurà un període d'assignació addicional i un altre d'assignació discrecional fins al tancament del procés el 25 d'octubre.

La companyia, que actualment compta amb un 10,2% de quota de mercat d'oli d'oliva a nivell mundial, ha ressaltat que el propòsit d'aquesta ampliació de capital, és enfortir les seves marques emblemàtiques: Bertolli, Carbonell i Carapelli.

D'aquesta manera, Deoleo aposta per la innovació comercial amb el rellançament a nivell global de la marca líder Bertolli, el llançament de sengles gammes premium de Carapelli i Hojiblanca a Espanya. A més, Deoleo continua expandint la seva gamma d'olis d'oliva sostenibles a mesura que creix la demanda d'aliments i productes orgànics per part dels clients.

OLE Investments, entitat participada indirectament per fons gestionats per CVC Capital Partners i accionista majoritari de Deoleo, ja ha manifestat que aportarà els fons necessaris per completar l'ampliació, en el que suposa, segons la companyia, "un ferm suport a l'actual equip directiu i al pla de negoci" de la companyia, que busca seguir impulsant el seu creixement a llarg termini.

"Com a líder mundial en oli d'oliva, Deoleo està liderant el canvi de model en aquest mercat. El nostre és un pla estratègic a llarg termini, que requereix d'inversions addicionals per potenciar la qualitat, la innovació i, en definitiva, la creació de valor al sector", ha subratllat el president i conseller delegat de Deoleo, Pierluigi Tosato.

Per al finançament addicional d'aquest projecte estratègic de la companyia es va establir l'abril d'aquest any aquest augment de capital de 25 milions, així com l'ampliació d'una línia de crèdit 'revolving' per altres 25 milions d'euros, que ja està disponible. En total, les inversions ascendiran a 50 milions d'euros.

CAIXABANK NO SUBSCRIURÀ L'AMPLIACIÓ

Els accionistes de rellevància de Deoleo decidiran si van a l'ampliació en el si dels seus respectius òrgans de govern un cop conegut el preu d'emissió, a excepció de CaixaBank que ja ha manifestat que no hi subscriurà.

La CNMV aprovarà aquest divendres els termes i condicions de l'augment de capital i el procediment per a la subscripció de noves accions.

La companyia ha ressaltat que la seva estratègia de qualitat i valor és un "projecte a llarg termini", alhora que ha afirmat que està treballant amb l'objectiu d'obtenir una millora de les vendes i de la rendibilitat.

Noticias relacionadas

contador