• Els ingressos comptables totals de l'any van ser d’11.100 milions d'euros, fet que suposa un increment del 21%
  • La part Iberia suposa el 23% dels ingressos totals de la companyia
sol daurella la presidenta de coca-cola european partners en la salida a bolsa

Coca-Cola European Partners va obtenir un benefici net de 688 milions d'euros el 2017, fet que suposa un augment del 25% respecte a un any abans, segons ha informat la major embotelladora de Coca-Cola, que ha anunciat un dividend periòdic trimestral de 0,26 euros per acció, un 24% superior.

  • 66,80€
  • -0,30%

En termes comparables, el benefici net de la companyia va pujar un 13% el 2017, fins a 1.035 milions d'euros. Els ingressos comptables van pujar a 11.062 milions d'euros, un 21% més que el 2016, mentre que en termes comparables van ser d’11.055 milions d'euros, fet que suposa un augment de l’1,5%.

Per àrees geogràfiques, els ingressos d'Iberia van augmentar un 3% (que suposen el 23% del total) i els d'Alemanya van créixer un 2,5%. El benefici operatiu comptable de 2017 va ser de 1.260 milions d'euros, un 48% més, si bé en termes comparables es va situar als 1.478 milions d'euros, un 9% superior.

"Durant el nostre primer exercici complet com Coca-Cola European Partners, hem començat a donar-nos compte de les oportunitats de creixement derivades de la integració i, el més important, hem incrementat moderadament les nostres perspectives inicials de creixement en ingressos, benefici operatiu i benefici per acció diluït", ha dit Damian Gammell, CEO de Coca-Cola European Partners.

Així mateix, per 2018 el CEO ha apuntat que continuaran ampliant el portafolis, així com construint capacitats comercials i invertint en el negoci per millorar el servei al client i l'execució al mercat. "Si bé ens enfrontem a alguns reptes el 2018, seguim confiant que el nostre objectiu és impulsar el creixement rendible i administrar els costos per enfortir el nostre negoci a llarg termini", ha afegit el conseller delegat.

Sobre el dividend, Gammell apunta que "reflecteix la nostra confiança en el futur del nostre negoci i el nostre objectiu de generar efectiu i continuar amb la creació de valor per als nostres accionistes".

El major accionista de l'embotelladora és Olive Partners amb un 34% del capital. D'altra banda, el 18% del Coca-Cola European Partners és de la companyia Coca-Cola.

Noticias relacionadas

contador