• Els títols de l'embotelladora del cèlebre refresc cauen un 1,6%, fins a 32,46 euros
  • Jefferies preveu que els resultats de 2018 siguin pitjors del que esperava el consens
sol daurella la presidenta de coca-cola european partners en la salida a bolsa

Les accions de Coca-Cola European Partners, una de les principals embotelladores del cèlebre refresc al continent europeu, cauen un 1,6% en borsa, fins a 32,46 euros, després que els analistes de la companyia Jefferies hagin retallat la valoració de les seves accions fins a 36 des de 39 euros per acció.

  • 62,80€
  • 0,96%

Aquests experts han reiterat el consell de 'mantenir' el valor en cartera després de la presentació de resultats corresponents als nou primers mesos de l'exercici. L'empresa va guanyar 749 milions d'euros de gener a setembre, un 40% més respecte al mateix període de l'any anterior.

Els ingressos van pujar un 28%, fins a 8.400 milions d'euros. El benefici operatiu va augmentar un 47%, fins a 1.062 milions d'euros. El consell d'administració de la companyia ha acordat repartir un dividend trimestral de 0,21 euros per acció, que es farà efectiu el 4 de desembre d'aquest any per a aquells accionistes que ho siguin a data de 20 de novembre de 2017.

La multinacional ha assenyalat que continua treballant per aconseguir el seu objectiu d'un estalvi anual per sinergies d'entre 315 milions d'euros i 340 milions d'euros per a mitjans de 2019. Pel que fa al volum de producte venut, aquest va caure un 3% durant el tercer trimestre de 2017 respecte al mateix període de l'any anterior. Les marques Coca-Cola van baixar un 4,5%, mentre que es va disparar un 8% Coca-Cola Zero Sucre.

Malgrat aquests resultats positius, els experts de Jefferies preveuen que els comptes de 2018 se situaran per sota del que esperava el consens. "El benefici per acció (BPA) es veurà pressionat per majors impostos i costos de producció", afirmen aquests experts.

En la seva opinió, la valoració de 36 euros descompta totes les perspectives positives del mercat. Les accions de Coca-Cola European Partners cauen un 1,6%, fins a 32,46 euros, de manera que el potencial alcista estimat per Jefferies és del 10%.

Noticias relacionadas

contador