• Els ingressos d'explotació de Coca-cola entre abril i juny van sumar un total de 9.702 milions de dòlars
  • Coca-cola va assumir un impacte negatiu de 737 milions de dòlars
ep coca-cola cocacola coca cola

La companyia de refrescs, Coca-cola Company, ha guanyat un 60,2% menys que l'any passat en el segon trimestre. Això es tradueix en un benefici net atribuït de 1.371 milions de dòlars (1.177 milions d'euros), en gran part a causa de l'impacte en els comptes de la companyia de la reordenació de les seves embotelladores a Amèrica del Nord.

  • 61,74$
  • 0,00%

En concret, el gegant d'Atlanta ha assumit un impacte negatiu de 653 milions de dòlars (561 milions d'euros) en relació amb l'amortització d'actius de Coca-cola Refreshments (CCR), principalment com a resultat de la reordenació de les activitats d'embotellament a Amèrica del Nord, a més d'un càrrec de 41 milions de dòlars (35 milions d'euros) per la integració de les operacions d'embotellament a Alemanya, desconsolidades dels seus comptes el maig de 2016.

Els ingressos d'explotació de Coca-cola entre abril i juny van sumar un total de 9.702 milions de dòlars (8.329 milions d'euros), un 15,9% menys que un any abans, com a conseqüència de l'impacte de la renovació de franquícies de les seves embotelladores nord-americanes i d'un efecte advers del 2% del canvi de moneda.

En el primer semestre la multinacional va obtenir un benefici net atribuïble de 2.553 milions de dòlars

"Els nostres resultats del segon trimestre demostren els progressos continuats en les nostres prioritats estratègiques per accelerar la transformació dels nostres negocis en una companyia de begudes total amb un creixement equilibrat a través d'una cartera centrada en el consumidor", va indicar James Quincey, president i conseller delegat de Coca-cola des del passat 1 de maig.

D'aquesta manera, en el primer semestre la multinacional va obtenir un benefici net atribuïble de 2.553 milions de dòlars (2.192 milions d'euros), un 48,2% menys que un any abans, amb una reculada del 13,7% dels seus ingressos d'explotació, fins a 18.820 milions de dòlars (16.159 milions d'euros).

Entre gener i juny, Coca-cola va assumir un impacte negatiu de 737 milions de dòlars (633 milions d'euros) per la reordenació de les seves embotelladores a Amèrica del Nord, a més de comptabilitzar un càrrec de 240 milions de dòlars (206 milions d'euros) per la integració de les seves activitats d'embotellament a Alemanya.

"La nostra evolució ens dóna la confiança que aconseguirem les nostres metes per al conjunt de l'any fins i tot davant les difícils condicions de l'entorn que afrontem", va declarar James Quincey.

contador