• Citi també ha augmentat el seu preu objectiu des dels 5,85 fins als 5,9
  • Les accions de Banc Santander cauen aquest dimarts fins als 5,77 euros
ana_botin

Citi apunta en un informe que la compra de Banc Popular farà que la rendibilitat (ROI) de Banc Santander augmenti fins al 24%. Actualment, aquesta rendibilitat se situa al 13-14%, tal com ha recordat a l'informe. A més, Citi assegura que aquesta adquisició és bona per a l'entitat càntabra i li dóna una pujada de capital de 30 punts bàsics.

  • 4,76€
  • -0,14%

Així, Citi creu que "Santander podria gaudir d'una pujada addicional" en termes de benefici per acció i ROI per la compra de Popular, segons assenyala en un informe Citi, que considera que l'acord per a la compra de Popular és "molt bo per Santander".

La companyia també ha pujat el preu objectiu de Santander des dels 5,85 en la seva anterior revisió fins als 5,90 d'aquest informe. A més, reitera la seva recomanació de 'mantenir'. L'entitat va tancar dilluns als 5,81 euros, un 1,5% per sota del preu objectiu, i aquest dimarts cotitza amb caigudes que el situen als 5,77 euros.

Al seu informe, Citi assenyala que Santander s'ha convertit en el "líder indiscutible" al sector bancari a Espanya per actius, préstecs i dipòsits. A més, puntualitzat que s'ha situat, després de la compra de Popular, "significativament" al davant dels seus competidors.

També destaca que l'exposició de la cartera creditícia del banc està diversificada amb una exposició a les pimes que ascendeix al 25% del total, el de les hipoteques també. A més, comenta que geogràficament l'exposició a la Península Ibèrica ha augmentat 7 punts percentuals fins al 35%.

Citi ha revisat els beneficis nets del període 2017-2020 des del -3% fins al + 4%. Pel que fa al benefici per acció, la previsió és des del -2% fins al -11%, que es veurà empitjorat durant el segon trimestre per l'efecte divisa, que es podria veure compensat pels ingressos de Popular.

D'altra banda, aquest dimarts, Europa reitera que la decisió del Popular va ser seva. Així ho ha afirmat Valids Dombrovskis, vicepresident de la Comissió Europea per a l'Euro, aquest dimarts. La "decisió legal" que va portar a la resolució del banc que presidia Emilio Saracho va ser "europea". Tot i que reconeix que els tribunals seran els encarregats de determinar de qui és la responsabilitat en

Noticias relacionadas

contador