• L'ampliació es prolongarà fins al 20 de juliol
banco santander

Descensos en les accions i els drets de Banc Santander que aquest dijous han començat a cotitzar. Després d'arrencar el dia amb pujades del 4%, a hores d'ara els drets es deixen un 4% mentre que les accions cotitzen amb lleugeres retallades.

  • 4,52€
  • 0,41%

Des d'aquest dijous fins el 20 de juliol les accions velles del Santander i els drets associats a elles cotitzen ja per separat. És a dir, es podran comprar i vendre de manera independent, amb el qual comença un ball de càlculs en què els inversors es mouran d'una banda -acciones- a un altre -drets- per aprofitar les diferències de preus que solen donar-se durant el transcurs de les ampliacions de capital.

A l'obertura d'aquest dijous, comença el joc entre el preu de les accions i el preu dels drets. Hi haurà moments en què serà més barat comprar una acció al preu de mercat que per drets, mentre que hi haurà altres en què ocorrerà el contrari. I quan es produeixin aquests arbitratges, els gairebé 4 milions d'inversors del banc reaccionaran comprant accions i/o venent drets, en el primer cas, o venent accions i/o comprant drets, en el segon.

Aquesta operativa es mantindrà, amb diferents graus d'intensitat i en funció de les bretxes existents en cada moment, mentre duri l'ampliació. És a dir, entre el 6 i el 20 de juliol, ambdós inclosos.

L'entitat presidida per Ana Botín realitza aquesta operació, mitjançant la qual captarà 7.072 milions d'euros, per reforçar el seu capital després de la incorporació dels actius de Banc Popular, comprat per urgència i després de la resolució adoptada per les autoritats europees el 7 de juny. Com que el balanç de Grup Santander creix automàticament en sumar aquests actius, la seva capital actual seria menor en proporció amb aquest major balanç, per aquest motiu realitza aquesta ampliació per tal d'apuntalar les seves ràtios. Segons els càlculs de l'entitat, després de l'operació la seva ràtio de capital CET1 fully loaded, el més seguit pel mercat, se situarà al 10,7%, en línia amb el 10,66% de finals del primer trimestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador