ep carrefour tienda
EUROPA PRESS

Carrefour i Tesco han anunciat aquest dilluns una aliança estratègica per no continuar cedint terreny al sector minorista europeu. Ambdós colossos buscaran unir forces per fer front a Amazon, que ha estat avançant cada vegada més durant els últims mesos dins del Vell Continent.

  • 15,61€
  • 0,00%
  • 2,82£
  • 0,50%

L'aliança entre els dos gegants minoristes passarà per relacions estratègiques fins a compartir proveïdors globals, a més de la compra conjunta de productes de marca pròpia, segons ha afirmat Carrefour a través d'un comunicat.

Un pacte estratègic entre dos colossos minoristes per recuperar terreny al Vell Continent

La francesa Carrefour és, en aquests moments, el major gegant minorista a Europa.

Amb tot, la companyia d'alimentació va anunciar una sèrie de retalls de costos i llocs de treball el passat mes de gener, per així impulsar les seves inversions en comerç electrònic i buscar un soci a la Xina. D'aquesta manera, el grup esperava incrementar els seus ingressos i guanys.

Els analistes d'AJ Bell afirmen que aquest moviment de Tesco "pot posar la companyia en una posició encara més forta pel que fa a Sainsbury i Asda (al mercat britànic), a més de pel que fa a Aldi i Lidl". A més, asseguren que "la unió de forces podria atorgar a tots dos un major poder de compra i assegurar els béns a preus més baixos".

Per la seva banda, els analistes de Markets.com destaquen que els dos busquen "protegir els seus marges" mentre "miren per sobre de la seva espatlla Amazon i la possible disrupció al sector de venda al detall que podria generar". A més, asseveren que l'aliança "pot mitigar els efectes del Brexit".

Noticias relacionadas

contador