• Finalitza un acord que estava sobre la taula des de gener de 2017
Tesco, retailing, supermarkets, retail

Tesco, el gegant de la venda al detall britànic, acaba de tancar la compra de Booker, el principal distribuïdor majorista del país, per 4.480 milions d'euros segons un comunicat emès per les dues companyies aquest dilluns.

  • 2,96£
  • 1,47%

L'acord original de pagament en efectiu i en accions, amb un valor inicial de més de 4.100 milions d'euros quan es va anunciar per primera vegada al gener de 2017, va haver d'esperar l'aprovació del tribunal. Finalment, va entrar en vigència aquest divendres segons han anunciat les dues companyies d'alimentació.

"Aquesta fusió crearà el negoci d'aliments líder al Regne Unit", afirma el conseller delegat de Tesco

Un anunci que està repercutint positivament en les accions de Tesco, que puja aquest dilluns a prop del 2% després de fer efectiu un acord que estava sobre la taula des de finals de gener de l'any passat.

D'aquesta manera, el gegant britànic de venda al detall buscarà fer oblidar l'escàndol comptable en què ha estat embolicat i fer front, a més, a la competència que presenten al sector Aldi i Lidl.

Segons apuntava el propi Dave Lewis, president executiu de Tesco a 'Reuters': "Tesco ha realitzat progressos significatius donant un gir al seu negoci minorista al Regne Unit. Aquesta fusió amb Booker millorarà encara més les expectatives de creixement creant el negoci d'aliments líder al Regne Unit amb experiència combinada al comerç minorista, majorista, cadena de subministrament i digital".

contador