• Per al conjunt de l'any s'espera que les vendes creixin entre un 2% i 4% en termes interanuals
  • El deute net es va incrementar en 353 milions d'euros durant el primer semestre, fins als 7.720 milions
entrada tienda carrefour

La companyia francesa d'hipermercats i supermercats Carrefour es desploma un 13% en borsa aquest dijous després de publicar aquest dimecres a la tarda resultats del primer semestre de 2017 inferiors al que esperava el consens d'analistes i de retallar els seus objectius de vendes anuals.

  • 15,79€
  • -0,63%

Les vendes van pujar fins als 43.053.000 d'euros (van millorar un 6,2%) mentre que l'EBITDA va quedar en 1.431.000 (-1,2%). El benefici operatiu recurrent (ROI) va baixar un 12,1% (621 milions d'euros), el marge ROI es va situar a l'1,6% enfront de l’1,9% del primer semestre de 2016, el benefici net ajustat ha caigut un 34% (154 milions) i el deute net es va incrementar en 353 milions d'euros, fins als 7.720 milions.

Per regions, els mercats emergents van registrar un creixement en vendes del 6,4% i Europa es va apuntar una pujada de l’1,1% (la facturació a Espanya es va elevar un 6,9% durant el primer semestre). El marge operatiu a França va patir una caiguda de 70 punts bàsics a causa de la forta competència i la implementació d'ofertes. A l'Argentina, les pèrdues van incrementar a causa del retard en la recuperació econòmica. D'altra banda, el grup va dur a terme amb èxit la sortida a borsa de la seva filial al Brasil el passat mes de juliol.

Per al conjunt de l'any Carrefour espera que les vendes creixin entre un 2% i 4% en termes interanuals i que l'EBIT caigui al voltant d'un 12% a causa de les dificultats de l'entorn.

"Resultats fluixos de Carrefour durant el primer semestre, amb una caiguda en el benefici operatiu recurrent (ROI) del 12% en euros i del 21,5% excloent-ne l'efecte dels tipus de canvi", assenyalen els experts de Bankinter. Afegeixen aquests analistes que la forta competència està resultant en una desacceleració en el creixement de les vendes comparables i en una gradual erosió dels marges operatius del grup, especialment a França. "A França el ROI pateix una caiguda del 36,1% durant el període. A Llatinoamèrica, el ROI registra un descens del 15,5% extipus de canvi, a causa del difícil entorn a Argentina. A Àsia, Carrefour ha tornat amb resultats operatius positius, però encara representen una part molt petita dels resultats totals del grup", expliquen aquests analistes. "Carrefour s'està veient afectada per la competència del comerç on line (e-commerce) i de les cadenes de descompte (hard discounts)", conclouen des de Bankinter.

Cal destacar que DIA se situa aquest dijous entre les companyies que més cauen de l'IBEX. Es deixa un 0,52% després de pujar, això sí, un 3% durant la passada sessió.

Noticias relacionadas

contador