tesco tienda portada

Tesco puja a prop d'un 2% a l'FTSE 100 aquest divendres. La franquícia britànica de supermercats reacciona al mercat a la seva publicació de resultats que llancen un creixement del 2,1% de vendes als seus nous establiments. D'aquesta manera, el gegant del venda al detall confirma la seva recuperació després de veure afectat per les condicions climàtiques al març.

  • 2,96£
  • -0,01%

El conseller delegat de Tesco, Dave Lewis, ha afirmat que està "encantat amb el progrés de Booker", la cadena de supermercats que Tesco va comprar a principis d'any. Allà, les vendes 'like for like' van incrementar un 14,3% durant el primer trimestre com a propietat de Tesco.

Els analistes aplaudeixen "la recuperació de Tesco que continua a bon ritme"

Laith Khalaf, analista de Hargreaves Lansdown, afirma que "Tesco va iniciar l'any amb confiança tot i la Bèstia de l'Est i va mantenir el seu impuls de vendes per desè trimestre consecutiu".

No obstant això, assevera que "les operacions de Tesco a Europa Central van patir un revés per les restriccions comercials al nombre de dies que les seves botigues podien obrir en països com Polònia i Eslovàquia pels diumenges i dies festius". Amb tot, "Europa Central representa només un 10% del negoci de Tesco".

Per la seva banda, Richard Hunter d'Interactive Inversor assevera que "la recuperació de Tesco continua a bon ritme" i recorda que "les vendes generals van millorar l'any anterior" i destaca que "l'acompliment de Tesco al seu mercat principal, el Regne Unit, va ser encara més forta".

Noticias relacionadas

contador