ep 20190206100102
EUROPA PRESS - Archivo

CAF

31,95€
  • -0,05€
  • -0,16%

CAF s'ha adjudicat contractes de manteniment de trens a Espanya i Aràbia Saudita per un import global superior als 240 milions d'euros, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'una banda, Renfe ha adjudicat a CAF el manteniment de les seves flotes de trens de rodalies de Madrid sèrie 446 i Civia, així com de trens regionals de mitja distància sèries 594, 596 i 598. Aquests contractes es duran a terme a través de la seva societat mixta Actren, constituïda conjuntament amb Renfe, i la seva durada serà de quatre anys, amb opció d'un any addicional.

Actren va iniciar la seva relació amb Renfe el 2007, i des de llavors ha realitzat el manteniment d'un gran nombre de flotes de la companyia, entre els quals destaca el manteniment d'unitats d'Alta Velocitat que actualment segueix duent a terme.

Al Metro de Bilbao, CAF també ha estat escollida per a la revisió general de 218 bogis de les 24 unitats de la sèrie 500. La durada del contracte serà de 5 anys i aquesta adjudicació dona continuïtat a contractes anteriors de revisió general de bogis de les sèries 550 i 600.

Finalment, a l'Aràbia Saudita les dues empreses de ferrocarrils estatals, SRO (Saudita Railways Organization) i SAR (Saudita Railway Company), també han confiat en CAF per realitzar el manteniment dels seus trens.

En el cas d’SRO s'ha signat recentment el contracte per al manteniment de 12 unitats Push-Pull, que cobreixen la línia Riyadh-Dammam, mentre que en el de SAR es realitzarà el manteniment de 6 unitats Push-Pull que cobreixen la línia Riyadh-Qurayyat.

Cadascun dels dos contractes tindrà una durada de tres anys i donaran continuïtat a l'activitat que ja s’estava executant des de la posada en servei d'aquestes unitats fins a l'actualitat, i consolidant així la relació de CAF amb les operadores estatals de l'Aràbia Saudita.

En el cas de l'empresa saudita SRO, aquestes unitats van ser subministrades per CAF a través d'un contracte signat el 2008 que abastava el subministrament de vuit unitats, posteriorment ampliat a 12, mentre que va ser el 2012 quan es va arribar a un acord amb SAR per subministrar les sis unitats Push-Pull que cobreixen la línia operada per l'empresa saudita.

Els trens estan dissenyats per circular a una velocitat màxima de 200 km/h i donar servei en condicions ambientals extremes de fins a 55ºC, sempre amb els màxims estàndards de comoditat i fiabilitat, i el seu manteniment es realitzarà a les instal·lacions equipades per CAF al país.

MANTENIMENT, UNA ÀREA EN EXPANSIÓ

Segons el fabricant basc, aquests contractes demostren la ferma aposta de CAF per potenciar l'àrea del negoci de manteniment de trens.

A l'actualitat aquesta àrea gestiona més de 50 contractes de manteniment en 13 països, incloent-hi el manteniment de 6.200 vehicles ferroviaris, tot això recolzat per una plantilla superior a les 2.300 persones.

Noticias relacionadas

contador