ep estacionbplanzarote
CEDIDA - Archivo

BP

5,15£
  • 0,03£
  • 0,49%

BP avança amb ganes aquest dimarts a l'FTSE 100 (+4,9%). La petroliera britànica celebra al parquet els seus resultats, amb els quals ha batut les expectatives gràcies a la solidesa del seu negoci de petroli i gas.

Concretament, BP ha anunciat un benefici net de 12.700 milions de dòlars el 2018 respecte a la xifra projectada pel consens d'analistes: 11.880 milions de dòlars.

"Ha estat un trimestre realment bo i un gran final d'any per a nosaltres", ha afirmat Bob Dudley, conseller delegat de la companyia. "Hem doblat els nostres guanys respecte a l'any passat i això és el que volen veure els nostres accionistes", ha recalcat.

I és que el benefici de BP ha escalat un 65% respecte al mateix període de l'any anterior. Amb tot, cal recordar que els guanys collits durant els primers nou mesos de 2018 van ser, en la seva major part, eliminades per la caiguda dels preus del cru durant l'últim trimestre de l'any.

"Forma part del nostre negoci, sempre dependrem del preu del petroli així que si segueix pujant, ens hauria d'anar bé", ha asseverat Dudley. Respecte a les previsions del CEO de BP per a aquest any, anticipa que "sembla que els mercats seran més sòlids i esperem que el petroli estigui entre els 50 i els 65 dòlars". Des del començament de l’any, el Brent ha fet una mitjana d’uns 60 dòlars per barril.

Cal recordar, a més, que l'altra petroliera, Royal Dutch Shell, també ha batut recentment les expectatives amb els seus resultats. La companyia anglo-holandesa també va recalcar la rellevància dels preus de petroli i gas en el bon fer del grup.

Noticias relacionadas

contador