ep refineriabp oilcastello
BP OIL

BP

4,96£
  • 0,03£
  • 0,59%

BP Ventures ha invertit 5 milions de dòlars per reforçar encara més la intel·ligència artificial (AI) i les capacitats digitals en el seu negoci d'upstream. Té l'objectiu d'accelerar els cicles de vida dels projectes, des de l'exploració fins a la modelització de jaciments.

La Sèrie A de Belmont Technology es tracta d'una tecnologia que apunta a una reducció de temps del 90% en la recopilació de dades, la interpretació i la simulació. Aquesta inversió recolza el treball continu de BP que explora oportunitats per aplicar l'aprenentatge automàtic i la computació cognitiva en el seu negoci global de petroli i gas.

Segons explica la companyia en un comunicat, la nova tecnologia ha desenvolupat una plataforma de geociència basada en el núvol utilitzant AI. La plataforma té una sèrie de capacitats úniques que inclouen gràfics de coneixement especialment dissenyats. Els experts de BP alimenten la plataforma de geologia, geofísica, reservori i informació històrica del projecte que enllaça intuïtivament aquesta informació, identifica noves connexions i fluxos de treball i crea un sòlid gràfic de coneixement dels actius del subsol de BP.

Aquesta tecnologia redueix un 90% el temps de recopilació de dades, interpretació i simulació

Igual que les recerques de dades disponibles en el domini del consumidor, els experts de BP poden interrogar les dades en formular les preguntes específiques del coneixement poderós en llenguatge natural. La tecnologia s'utilitza després les xarxes neuronals de la IA per interpretar els resultats i realitzar simulacions ràpides.

"S'espera que aquesta plataforma basada en IA, que hem anomenat Sandy, desbloquegi dades crítiques per als nostres enginyers de subsol a un ritme molt accelerat. Els nostres experts li faran preguntes i després Sandy interpretarà les nostres dades i inclourà molts més escenaris dels quals es construeixen actualment, cosa que ens ajudarà a prendre decisions d'upstream més ràpides i més ben informades", afirma el cap de tecnologia del grup de BP, David Eyton.

Noticias relacionadas

contador