berkeley energia
Berkeley Energía

Berkeley Energia, empresa propietària de la mina d'urani de Salamanca, ha debutat el Mercat Continu aquest dimecres després d'un primer ajornament de la sortida, que estava inicialment prevista per al passat 7 de juny. La companyia s'ha estrenat amb alces de l'1,3%.

El grup ha donat el seu salt a la Borsa espanyola amb un 'listing', fórmula que suposa la venda directa d'accions de l'empresa, després que la CNMV notifiqués a principis de juny la validesa transfronterera del fulletó.

A més de cotitzar en la Borsa australiana, *Berkeley també ha començat recentment a cotitzar al mercat principal de la Borsa de Londres. En ambdues emissions, el capital de la companyia està compost per 254,68 milions d'accions ordinàries. D'aquesta forma, els títols o interessos dipositaris en representació d'accions seran intercanviables entre la *ASX, el parquet de Londres i la borsa espanyola.

ÚNICA MINERA COTITZADA A ESPANYA

El conseller delegat de Berkeley, Pau Atherley, va recordar que es tracta de l'única minera cotitzada d'Espanya i espera "ser part activa de la història de la mineria del país, creant valor per als seus accionista". Atherley va indicar que "donada la ubicació geogràfica" del projecte de Salamanca i "la grandària i maduresa de l'empresa", el seu consell havia considerat que aquesta operació era "apropiada per proporcionar a la companyia opcions per al seu potencial creixement futur".

contador