ep campus repsol
REPSOL - Archivo
15,37€
  • -0,30€
  • -1,92%

Els experts de Berenberg han retallat la seva valoració sobre Repsol pels dubtes sobre el negoci de downstream i sobre la rendibilitat a mitjà i llarg termini. La companyia ha baixat el seu consell fins a 'mantenir' des de 'comprar' i el seu preu objectiu fins als 16 des dels 17 euros, cosa que encara li atorga potencial des dels nivells actuals de cotització als 14,24 euros.

"Hem rebaixat la qualificació de Repsol a 'mantenir' basant-se: a) les menors perspectives del downstream, que encara no s'han reflectit en les estimacions de consens, i b) la incertesa sobre el seu perfil de rendibilitat a mitjà i llarg termini després del canvi estratègic de Repsol cap als negocis de baix carboni", expliquen des de Berenberg.

La retallada de Repsol s'inclou en un informe sobre Petroli i Gas publicat aquest dilluns per la companyia alemanya. Al mateix, s'eleva Royal Dutch Shell fins a 'comprar' des de 'mantenir' (puja el seu preu objectiu fins als 2.800 penics des dels 2.750 penics); retalla BP fins a 'mantenir' de 'comprar' (baixa el preu objectiu fins als 560 penics des dels 590); i manté sense canvis les recomanacions de Chevron ('mantenir', preu objectiu de 130 dòlars); Eni ('mantenir', preu objectiu de 15,50 euros); Equinor ('mantenir', 200,00 corones noruegues); Exxon ('mantenir', preu objectiu de 67,00 dòlars); OMV ('comprar', preu objectiu de 60,00 euros); i Total ('comprar', preu objectiu de 60,00 euros).

Berenberg afegeix al seu informe que l'actualització de l'estratègia que Repsol durà a terme durant el primer semestre del 2020 és un "important catalitzador". "Repsol té previst realitzar una actualització de la seva estratègia durant el primer semestre de 2020 (data per confirmar), durant la qual té previst desenvolupar els objectius recentment anunciats per assolir les emissions netes zero el 2050 a través d'un canvi estratègic cap a les energies renovables i els biocombustibles, i un enfocament en el gas. Repsol es troba al final del seu pla d'inversions 2018-20 i busquem una orientació més específica sobre el que implicarà el seu desenvolupament estratègic enfocat a les renovables per obtenir beneficis".

Noticias relacionadas

contador