ep amp- mediaset lograbeneficio531 millonesmarzomantiene resultado respectomismo periodo2018
MEDIASET - Archivo
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Per molt que Mediaset Espanya segueixi caient en borsa (Mediaset SpA va pujar ahir amb força i segueix avançant avui a la borsa italiana), els experts creuen que la decisió que ha pres el grup de fusionar la matriu i filial és encertada com una forma efectiva per plantar cara a la competència.

"Crearan un negoci més fort que pot beneficiar als accionistes i als consumidors a mitjà-llarg termini", assenyalen els experts de Berenberg en una nota publicada aquest dimarts.

Aquests analistes valoren positivament que el nou grup conjunt, MediaforEurope (MFE), s'hagi fixat com un dels seus objectiu protegir el contingut nacional ja que, en cas contrari, podrien posar en perill tant el lideratge de Mediaset SpA com el de Mediaset Espanya. "Si bé, MFE s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir entre 100 i 110 milions d'euros en sinergies de costos per 2023, aquests estalvis no es produiran realment de la programació. Tots dos equips de gestió reconeixen que preservar el contingut local és crucial, i han subratllat que en el futur continuaran amb la mateixa ruta de contingut que en el passat. L'objectiu aquí no és alimentar els italians amb contingut espanyol i al revés, cosa que podria posar en perill les posicions de lideratge al mercat de tots dos operadors", expliquen des de Berenberg.

Aquests analistes mantenen un consell de comprar per a Mediset SpA, amb un preu objectiu de 3,50 euros enfront dels 2,81 euros als quals cotitza actualment. "Tot i que la publicitat travessa un moment delicat, s'ha estabilitzat i Mediaset està guanyant terreny gràcies a la seva oferta multimèdia. A més, els costos s'han reduït", afegeixen des de la companyia alemanya.

Els experts de Bankinter reconeixen que la valoració implícita per als títols de Mediaset Espanya, segons els termes de la fusió, els sembla baixa (6,544 euros). Així i tot, creuen que l'operació "té sentit estratègic" a causa del context a què s'enfronta el sector.

"El sector de mitjans de comunicació s'enfronta a un entorn de caiguda d'ingressos publicitaris i d'augment de competència. L'entrada de grans companyies de continguts per Internet implica que la publicitat es redirigeixi cap a aquest nou i puixant segment de mercat que guanya penetració a taxes elevades. Amb això, els comptes de les companyies de mitjans de comunicació es ressenten. En concret, les de Mediaset Espanya mostren un degoteig a la baixa en ingressos que acumula ja tres trimestres consecutius", expliquen des del banc. "Per això, la consolidació sectorial té sentit: permet reduir costos, reforçar continguts i col·laborar en el desenvolupament de sistemes de reproducció en continu (streaming)", afegeixen.

RISC QUE L'OPERACIÓ CAIGUI

Els experts de Barclays, per la seva banda, posen el focus en el risc que existeix, en la seva opinió, que la fusió no tiri endavant. "L'operació pot fracassar en els termes actuals en què està plantejada", indiquen. "Entre les empreses de mitjans europees, només tenim sobreponderar M6 i TF1, perquè creiem que tenen recorregut a curt termini i també potencial a llarg", indiquen.

Noticias relacionadas

contador