mediaset portada
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Segons Berenberg, els títols de Mediaset estan "a un preu raonable" i oferiran "atractius retorns als valents". Els analistes consideren que l'acompliment borsària de la companyia aquest any estarà, un cop més, "lligat a la salut del mercat publicitari espanyol", una cosa que ofereix "limitada visibilitat". A més, de cara al resultat del primer trimestre, Mediaset tindrà com "vents en contra" les eleccions generals d'abril i la celebració del Mundial de Futbol Femení. Mediaset cotitza en vermell aquest divendres, amb una caiguda del 0,74%, fins als 6,66 euros.

"Si bé (la seva acció) sembla interessant -sobretot en mètriques com el flux de caixa-, creiem que és impossible un impuls en aquest moment amb convicció real", sostenen els analistes de Berenberg. El primer semestre d'aquest exercici serà complicat per a Mediaset, opinen.

Com a "vents en contra", els analistes apunten directament a les eleccions del 28-A i al Mundial femení, "que faran que el primer semestre sigui més feble". "Nosaltres romandrem al marge per ara, però cal tenir en compte que el programa de recompra d'accions i el dividend seran el suport durant els propers 12 mesos", sostenen els experts.

"Els dos primers mesos de l'any van començar amb un deteriorament de dígit simple sota del mercat publicitari espanyol. Març s'espera positiu atès que els festius de Pasqua se celebren l'abril aquest any i aquest període és un llast per als ingressos. Això implica que el primer trimestre serà lleugerament negatiu", expliquen els analistes. "Durant el segon trimestre de l'any, però, es veurà afectat per Pasqua, les eleccions d'abril i maig i un juny de més difícil comparació a causa del campionat de la FIFA".

Aquest context fa que els experts de Berenberg anticipin un trimestre "desordenat" que farà necessari esperar a la segona meitat de l'any per veure "algun impuls al mercat publicitari", raó que els fa observar "catalitzadors limitats per a l'acció a curt termini , a part dels rumors de fusions i adquisicions".

Berenberg fixa un preu objectiu per a Mediaset de 6,30 euros i recomanació 'mantenir'.

MILLORA EN COSTOS

Segons Berenberg, l'exercici 2018 es va caracteritzar pel "deslluït creixement de la línia superior, compensat per un excel·lent control de costos, i la tendència durant l'últim trimestre no va ser diferent". Mediaset va tancar l'exercici amb uns costos de 720 milions, per sota dels 740 milions que tenia marcats en les seves previsions anuals. Segons la companyia, aquests estalvis "no estan relacionats amb la debilitat de la línia superior, sinó que són resultat d'una programació més eficient i exitosa", assenyala l'anàlisi de Berenberg.

"Esperem que això es mantingui durant el 2019, cosa que permetrà a la companyia sorprendre positivament respecte al seu nou objectiu de 720 milions en despeses, i donar l'oportunitat a l'equip directiu -si es necessita-, de compensar algun exercici pitjor del que s'esperava en la primera línia", opinen els analistes.

Els ingressos van caure un 3% anual durant el quart trimestre, situant-se un 2% per sota de les estimacions de la casa d'anàlisi. Així i tot, Berenberg estima que l'impuls positiu dels ingressos digitals (que van créixer més d'un 20% el 2018) es mantindrà.

Noticias relacionadas

contador