mediaset portada
-
  • -
  • -

Des dels màxims d'abril de 2017 els títols de Mediaset es troben encaixats dins d'un impecable canal baixista, en què estan construint, com no pot ser d'altra manera, màxims i mínims decreixents. Durant aquest període el títol s’ha emportat endavant un 55% del seu valor en borsa.

Així, la zona de control la trobem als 6,5 euros: els màxims de novembre i de gener. De manera que un tancament setmanal, amb comoditat i en preus de tancament, per sobre d'aquest ens estaria confirmant una potencial figura en 'cap i espatlles' invertida, avantsala d'un moviment a la recerca de nivells de preu propers als 7,5 euros (abans suport), que es corresponen amb els mínims d'abril de 2018.

A mitjans de gener vam conèixer que Bank of America Merrill Lynch posava en dubte tot el model publicitari en el qual es fonamenten els ingressos d’Atresmedia i Mediaset, entre d'altres grans companyies mediàtiques europees. Concretament, BofAML va passar la tisora ​​per les dues companyies espanyoles, que van patir al parquet aquest 'cop de destral'... en posar sobre la taula que l'actual format de les dues pot haver-se quedat obsolet.

Al cap ia la fi, pràcticament tots els ingressos publicitaris d’Atresmedia i Mediaset procedeixen de la televisió tradicional, en lloc del mitjà en línia. BofAML destacava que el consum d'aquesta televisió 'de tota la vida' ha caigut un 8% durant l'últim any entre la població que es considera nativa digital, és a dir, entre dues i tres vegades més ràpid que la mitjana. Malgrat tot, la televisió tradicional ha resistit l'empenta en línia des de 2012 i s’ha agafat un 30% dels ingressos publicitaris totals, aproximadament.

Una xifra que l'entitat espera que caigui fins al 20% per 2025, la qual cosa deixaria massa exposades moltes de les actuals cadenes europees, entre les quals s'inclouen Atresmedia i Mediaset.

grafico mediaset febrero

Noticias relacionadas

contador