ep airbus adelanta a boeing y supera su objetivo anual de entregas en 2023 con 735 envios
AIRBUS

Airbus s'emporta diverses pujades del preu objectiu. En concret, Berenberg el situa ara als 105 euros (des de 100 euros), Citi, als 174 euros (des de 168 euros) i Deutsche Bank, als 165 euros (des de 152 euros). La companyia presentarà els resultats de l'any fiscal 2023 el proper 15 de febrer.

  • 160,44€
  • 0,84%
  • 159,84€
  • -1,60%

En el cas de Berenberg, els analistes del qual aconsellen vendre, expliquen que els "agrada Airbus a molts nivells", però que la seva recomanació de venda d'accions es basa en l'opinió que "les expectatives de consens a diversos anys són obstinadament massa altes, tant a les expectatives de lliurament, com al costat del marge, a causa de l'impacte de la inflació laboral i el retard de l'efecte d'una inflació de costos més àmplia, que actualment està suportant principalment la cadena de subministrament".

En conjunt, amb la valoració actual, creuen que les accions "no són atractives de forma independent", però aprecien des del punt de vista de la gestió de cartera "que l'actiu segueix sent atractiu per a molts, atès el creixement i les característiques de refugi segur en un entorn macroeconòmic que altrament seria volàtil".

Sobre els comptes de la companyia, assenyalen que confien que Airbus complirà la seva guia per a l'any fiscal 2023 "gràcies a un desembre impressionant, que no creiem que reflecteixi una cadena de subministrament fixa". Però continuen sent cautelosos de cara a l'any fiscal del 2024.

"Considerem que el consens està entre un 2% i un 3% massa alt als lliuraments, creiem que els vents en contra de la inflació augmentaran des del nivell observat l'any fiscal 2023, i la millora interanual de la cartera de comandes del 19% augmentarà". Segons la seva opinió, "serà difícil de repetir, cosa que representa un problema d'efectiu en els pagaments inicials el 2024".

Per part seva, a Deutsche Bank, amb una recomanació de compra, comenten que esperen que l'EBIT del grup estigui en línia amb la previsió de 6.000 milions d'euros, "la qual cosa reflecteix els costos de contractació cap a finals d'any". Tot i això, l'FCF podria superar l'orientació per un ampli marge, de 4.200 milions d'euros enfront dels 3.000 milions d'euros previstos, en pagaments anticipats i lliuraments addicionals.

"Ajustem modestament les nostres estimacions i elevem el nostre preu objectiu, mentre revisem les nostres suposicions de valoració, a la llum dels nivells de valoració dels seus parells nord-americans i els esdeveniments recents a Boeing", afegeixen.

Finalment, a Citi consideren que el 2023 i el 2024 "semblen lleugerament més febles" i duen a terme petits ajustos a les previsions. En primer lloc, una reducció del 2023 en un 2% "a causa de la continua debilitat de D&S, un tipus de canvi lleugerament pitjor i una inflació que compensa amb escreix 15 entregues més d'avions".

En segon lloc, a més llarg termini, “hem inclòs lliuraments de l'A350 que augmentaran fins a la qualificació 10 el 2026 i de l'A330 a la qualificació 4 el 2024, cosa que incrementarà els beneficis comercials de LT d'Airbus en un 4%, compensant amb creixes la menor rendibilitat de D&S i augmentant els beneficis de LT en aproximadament un 1%”.

contador