ep rey don juan carlos regresala agenda intitucionalzarzuela
Europa Press - Archivo

BBVA va investigar el rei Joan Carles I a través del comissari Villarejo, segons informa aquest dijous El Confidencial. Concretament, el banc va voler conèixer més sobre la implicació del monarca emèrit en l'ofensiva llançada per Sacyr i el PSOE el 2004 per fer-se amb el control de l'entitat ara presidida per Francisco González.

Aquest mitjà cita un paper amb data de 5 de desembre de 2004, uns dies després que la constructora i concessionària espanyola deixés clara la seva intenció d'entrar a BBVA.

En aquest mateix document, el comissari Villarejo cita el nom de Joan Carles de Borbó entre una llarga llista composta per empresaris, polítics i periodistes que, segons González, estaven treballant colze a colze per forçar la seva sortida de BBVA.

Aquest paper revela, a més, altres noms rellevants com Felipe González, Gustavo Cisneros, Jaime Caruana, Emilio Ybarra, Jesús de Polanco i Emilio Botín.

Completaven la llista altres personalitats com l'aleshores president de Sacyr, Luis del Rivero, l'industrial Juan Abelló i el cap de l'Oficina Econòmica de Moncloa en aquells temps, Miguel Sebastián.

En un primer moment, el mitjà assegura que Joan Carles I hauria prestat el seu suport a través del seu íntim amic Abelló per dur a terme l'operació encara que va acabar decidint fer un pas enrere, segons apunta Villarejo en un dels seus primers informes relacionats amb l'operació.

Noticias relacionadas

contador