ep ciudad bbva
BBVA

BBVA va sol·licitar els treballs de Villarejo contra el llavors vicepresident de la Comissió Nacional del Mercat Valors (CNMV). Va demanar a l'excomissari que seguís i controlés els moviments de Carlos Arenillas en plena ofensiva del PSOE i Sacyr per prendre el control del banc.

El número dos de l'organisme borsari estava en el punt de mira pel fet que tant el president de BBVA, Francisco González, com Villarejo consideraven que tenia a veure en les maniobres per assaltar l'entitat. Dins de la denominada operació Trampa, l'agent encobert va seguir i va fer fotografies com a mínim dos vehicles oficials de la CNMV i va espiar la casa d'Arenillas, segons la informació publicada per El Confidencial i Moncloa.com.

La intenció de González era controlar el que podia fer Arenillas amb una denúncia que la CNMV havia rebut en plena ofensiva

El veritable objectiu d'aquests seguiments era el llavors vicepresident de l'organisme, segons ha confirmat a aquests mitjans el nom que Villarejo va usar per etiquetar les fotografies.

La intenció de González era controlar el que podia fer Arenillas amb una denúncia que el regulador havia rebut en plena ofensiva. A més, li interessava el número dos de la CNMV pel seu passat a Intermoney, la mateixa agència de valors per la qual també va passar el llavors cap de l'Oficina Econòmica de Moncloa, Miguel Sebastián, el dirigent del PSOE més implicat en l'assalt a BBVA.

Altres de les cares més visibles en aquesta ofensiva van ser Luis del Rivero i Juan Abelló. L'entorn de tots dos havia presentat una denúncia contra González davant la CNMV per presumptes irregularitats en la venda de la seva societat de borsa, FG Valores, a Merrill Lynch el 1996. I això, només uns dies després que la constructora anunciés oficialment les seves intencions contra l'entitat.

MONTERO HO TATXA DE "GRAVÍSSIM"

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha qualificat de "gravíssim" la contractació per part del BBVA dels serveis del Grup Cenyt, l'agència de detectius propietat de José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva. "El poder és informació i si aquesta informació és il·lícita, està gravada sense consentiment de les persones participants, és tot un sense sentit i una situació molt greu", ha afirmat la titular d'Hisenda en declaracions a la Cadena Ser recollides per Europa Press.

Preguntada per l'encàrrec del BBVA a Villarejo per a un possible espionatge a diferents persones, la ministra ha afirmat que li sembla una situació "gravíssima" i que "és inconcebible per a una democràcia que es puguin produir fissures i situacions d'aquest tipus que alarmen gran part dels polítics, dels periodistes i del conjunt de la societat".

"Em sembla una situació gravíssima i com bé es comentava, caldrà veure la veracitat d'aquests enregistraments que s'han produït i imagino que les autoritats judicials han de prendre bona nota després de les investigacions que s'estan fent a Villarejo", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador