ep el prsidente de bbva carlos torres en la junta general ordinaria de 2021
BBVA

BBVA ha proposat als sindicats acomiadar 3.798 treballadors a Espanya, el 12% de la plantilla; i el tancament de 530 oficines. La xifra és superior als 3.000 empleats que s'esperaven inicialment i suposa una nova volta de rosca als acomiadaments massius que està escometent la banca espanyola, després de l'ERO anunciat per CaixaBank aquesta mateixa setmana per a gairebé 8.300 treballadors.

  • 11,04€
  • 1,24%

Bolsamanía ja havia publicat que l'ERO de BBVA afectaria sobretot els serveis centrals de la seva ciutat financera a Madrid, on s'esperaven uns 1.000 acomiadaments (d'un total de 6.000 treballadors); i a Catalunya, on d'esperava un gran ajust, més gran que en altres autonomies. El banc compta amb uns 5.250 treballadors i unes 550 oficines a la regió.

La proposta de banc, segons ha confirmat Bolsamanía, implica el tancament de fins a 204 oficines a Catalunya, 101, a Madrid i Castella-La Manxa, 76 oficines a Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla, 59 sucursals a Galícia, Astúries i Castella i Lleó, 41, a Euskadi, Cantàbria, Navarra, La Rioja, Aragó, 35, a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears i 14, a Canàries.

A la Junta d'Accionistes celebrada aquesta setmana, el president del banc, Carlos Torres, ja va anticipar que la venda de la seva filial als EUA li permetrà afrontar una major reducció de costos, cosa que va fer pensar inevitablement en un ERO encara més gran de l'esperat a la entitat.

El tancament de 530 oficines es fonamenta en motius productius i organitzatius derivats de la transformació digital, segons ha explicat el banc als sindicats. El procés d'ajust de plantilla afecta uns 23.300 treballadors a Espanya.

El banc considera que per garantir la seva competitivitat i la sostenibilitat de l'ocupació a futur, resulta "imprescindible" continuar treballant de forma encara més decidida en reduir la seva estructura de costos. I això passa per un dur ajust de la seva plantilla espanyola.

Noticias relacionadas

contador