ep finanzas- onur gen compra 50000 acciones de bbva por 126500 euros
BBVA - Archivo

BBVA prepara una "reestructuració a Espanya" per retallar els seus costos "durant el primer semestre", que pot implicar una gran reducció de la seva plantilla i de la seva xarxa d'oficines.

  • 10,43€
  • 0,39%

Segons ha confirmat als analistes el conseller delegat, Onur Genç, "tenim plans de reducció de quota de mercat a Espanya, però molt cauta".

En ser qüestionat per una possible reducció gradual de la plantilla, ha dit que "estem en un pla de reestructuració ràpida en què estem considerant totes les opcions".

Així, ha confirmat que "sigui quina sigui la decisió, l'anunciarem aviat i l'executarem durant la primera meitat de 2021". "Considerant les tendències digitals que s'acceleren cada vegada més, tenim el profund compromís d'explorar les diferents opcions i avaluar totes les alternatives, sobretot a les regions que creixen més lentament".

En aquest sentit, Onur Genç ha esmentat "sobretot Espanya i el centre corporatiu i, en aquest sentit, en la nostra exploració d'alternatives, anem a emprendre alguna acció durant la primera meitat de 2021", ja que "tenim el seriós compromís de revisar la nostra estructura de costos i explorar oportunitats de reestructurar la nostra base de costos des de principis d'any".

L'entitat tampoc descarta recomprar les sucursals que va vendre a Merlin Properties. Actualment, BBVA paga a la SOCIMI uns 79 milions d'euros anuals pel lloguer de gairebé 700 oficines, mentre que l'acord d'arrendament no venç fins al 2040.

BBVA hauria de pagar uns 1.600 milions d'euros en rendes durant els propers anys durant els quals el contracte segueix vigent, per la qual cosa Barclays veu poc probable que Merlin Properties estigui disposada a vendre aquests actius per un preu inferior. Des de BBVA, han dit que "tot dependrà del preu".

Fins al tercer trimestre, BBVA havia tancat 121 sucursals, per ajustar la seva xarxa d'oficines fins a 2.5b21 al mercat espanyol. A més, ha reduït la seva plantilla fins gairebé a 900 treballadors el juliol, a través de processos de baixes incentivades, prejubilacions i no renovacions de personal, fins als 29.406 treballadors.

Noticias relacionadas

contador