ep el consejero delegado de bbva onur gen en la conferencia global de ceos organizada por bank of
BANK OF AMERICA

El consell d'administració de BBVA ha acordat distribuir entre els seus accionistes un dividend brut de 0,08 euros en efectiu a compte del dividend de l'exercici 2021, xifra que suposa un dividend net de 0,0648 euros per acció, en descomptar una retenció fiscal a compte del 19%.

  • 10,01€
  • 0,31%

L'últim dia de negociació de les accions de BBVA amb dret a participar en el repartiment serà el 7 d'octubre de 2021, mentre el pagament del dividend es farà el 12 d'octubre.

L'entitat, un cop obtingut el vistiplau de l'Autoritat Bancària Europea, reprèn la seva política de dividends, que consisteix a distribuir en efectiu als seus accionistes entre el 35% i el 40% del seu benefici net.

La intenció del banc és distribuir aquest dividend mitjançant dos pagaments, un al mes d'octubre (dividend a compte) i un altre a l'abril de l'exercici següent (dividend complementari).

3.500 MILIONS PER RECOMPRAR ACCIONS

A més del pagament d'aquest dividend, el banc presidit per Ángel Torres té previst iniciar durant el quart trimestre un programa de recompra d'accions per fins al 10% del seu capital.

Després de sol·licitar formalment al Banc Central Europeu, el banc espera rebre l'autorització próximamamente i començar aquest programa de recompra al mes de novembre, amb una durada aproximada de sis mesos a 12 mesos.

Aquesta operació està valorada en uns 3.500 milions d'euros i es desenvolupa per millorar la retribució a l'accionista i aprofitar part dels fons obtinguts per la venda de la seva filial als Estats Units.

"Calculem que el marc temporal és d'entre sis i dotze mesos per completar el procés", va afirmar a finals de juliol Onur Genç, conseller delegat del banc.

A més d'aquest programa de recompra, BBVA està analitzant altres opcions estratègiques pel seu excedent de capital. "Ja veurem, tenim múltiples oportunitats. Podem fer més recompres, un dividend extraordinari o alguna compra o fusió", va afegir Genç.

Està previst que BBVA ofereixi més detalls sobre aquests assumptes el proper 18 de novembre, quan té previst celebrar de forma telemàtica el seu Dia de l'inversor.

Noticias relacionadas

contador