ep archivo   el consejero delegado de bbva onur gen
BBVA - Archivo

"Invertir a Espanya amb una operació corporativa o a través de retallades de costos". És el que ha de fer BBVA amb el seu excés de capital, segons afirmen els analistes de Barclays al seu últim informe emès sobre el banc.

  • 10,99€
  • 4,57%

"Creiem que les tendències comercials i operatives a Espanya han de millorar, mentre que el posicionament en la gestió d'actius segueix sent feble", destaquen aquests experts.

"BBVA necessita reequilibrar el seu perfil de negoci cap a l'exposició a mercats desenvolupats enfront dels mercats emergents. Podria fer-ho invertint a Espanya amb accions de costos addicionals o a través de fusions i adquisicions (M&A)", afegeixen.

Bolsamanía publica aquest dimecres que l'entitat té un excés de capital de 8.000 milions d'euros després de la venda de la seva filial als Estats Units per 9.600 milions, segons càlculs de JP Morgan. D'aquesta quantitat, uns 3.500 milions d'euros aniran destinats a recomprar el 10% del capital durant els pròxims mesos; i altres 960 milions previsiblement es destinaran a cobrir el cost de l'ERO realitzat a Espanya.

BBVA va comunicar ahir que finalment l'ERO afectarà 2.935 treballadors (al voltant del 10% del total de treballadors del grup al país) mitjançant sortides i baixes voluntàries, i un pla de recol·locació del 100% dels treballadors a través de Randstad. L'acord contempla també el tancament de 480 oficines.

Del cost total de 960 milions, 720 milions corresponen a l'acomiadament col·lectiu i altres 240 milions a tancament d'oficines.

Sobre les possibilitats de BBVA de realitzar una operació corporativa a Espanya, a finals de l'any passat, el banc ja va negociar la compra de Sabadell, però finalment no es va arribar a un acord.

Actualment, Sabadell cotitza en nivells dels 0,64 euros per acció, amb una capitalització borsària de 3.600 milions d'euros. Per la qual cosa la seva grandària segueix encaixant amb l'excés de capital d'uns 5.000 milions d'euros de què disposa el banc, un cop descomptada l'esmentada recompra d'accions.

Noticias relacionadas

contador