ciudad bbva

BBVA està dotant provisions, com fa cada exercici, pels litigis als quals preveu que ha de fer front. No obstant això, aquest any entre ells es troba el cas Villarejo, així com les clàusules sòl. Al seu informe de govern corporatiu de 2018, l'entitat reconeix que és possible que les provisions que dota per aquest cas siguin "insuficients", atès que no es pot predir el resultat dels diferents processos judicials. En tot cas, l'entitat admet que l'assumpte de la contractació de Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo, per part de BBVA per espiar presumptament autoritats i empresaris pot tenir un impacte reputacional.

"El resultat de les referides accions i procediments, tant en els quals el banc ja és part, com aquells que puguin sorgir en el futur o en els pronunciaments en els quals siguin part altres entitats bancàries, és difícil de predir, de manera que en el cas de modificació de criteris jurisprudencials o resultats inesperats d'alguns d'aquests litigis, pot ser que les provisions dotades resultessin insuficients", apunta BBVA al seu informe de govern corporatiu, remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'altra banda, el banc informa que, fins al moment, no ha rebut cap notificació formal respecte a l'assumpte de Villarejo. En tot cas assenyala que, si es confirmen les activitats irregulars que estan sent investigades, en referència al presumpte espionatge a empresaris, autoritats i periodistes, "podrien tenir un impacte reputacional negatiu per al banc". A més, BBVA explica a l'informe que està duent a terme una investigació interna, el resultat de la qual, implicacions, àmbit o durada no és possible predir.

L'entitat compleix així amb una de les peticions de la CNMV que fa a aquest cas. Fa uns dies, el president del supervisor, Sebastián Albella, va explicar que el seu paper com a autoritat en aquest tema és verificar que l'informe de govern corporatiu reporti els riscos no financers del banc, com pot ser la corrupció.

Noticias relacionadas

contador