ep operacion chamartinmadrid
EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO DE MADRID

BBVA i Merlin Properties van informar aquest diumenge a la nit a la CNMV que s'han trencat les "converses preliminars" destinades a què la segona es fes amb el projecte Distrito Castellana Norte, conegut com Operació Chamartín. BBVA ha declarat que el seu interès ara és avançar en el procés d'aprovació del projecte i garantir el seu èxit.

  • 6,48€
  • 2,16%
  • 7,83€
  • 2,82%

L'entitat assenyala que, entre els "diversos acostaments" que s'han produït per part de tercers interessats en Distrito Castellana Norte (conegut com Operació Chamartín), la societat Merlin Properties Socimi "ha mostrat el seu interès en el projecte, cosa que ha derivat en unes converses preliminars que, en aquest moment, no continuen".

Així mateix, l'entitat afegeix que "per la importància i singularitat del projecte, i després de la recent aprovació per part de l'Ajuntament de Madrid, és lògic que inversors financers i industrials hi mostrin interès".

En aquest sentit, BBVA assegura que "com a accionista majoritari de districte Castellana Nord, la prioritat (...) avui és avançar en el procés d'aprovació del projecte i garantir el seu èxit".

Des de dijous passat es va saber que BBVA i Merlin Properties mantenien converses sobre la participació del 75% que té l'entitat financera en l'Operació Chamartín, un dels més grans projectes urbanístics d'Europa.

L'operació suposaria per a BBVA deslligar-se directament del projecte i seguir retallant la seva exposició al sector immobiliari, tot i que alhora hi mantindria una participació, encara que sigui de manera indirecta.

Així mateix, l'operació hauria suposat que l'entitat tornés a convertir-se en soci de Merlin. El banc ja va entrar en el capital d'aquesta SOCIMI fruit de la fusió el 2016 d'aquesta empresa amb Metrovacesa també mitjançant un canvi d'accions, si bé BBVA, al contrari que Santander, va vendre posteriorment la participació que li va correspondre a la SOCIMI.

Noticias relacionadas

contador