ep operacion chamartinmadrid
EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO DE MADRID
10,21€
  • -0,22€
  • -2,06%

BBVA ha rebut més d'una desena d'ofertes per part de socimis i fons d'inversió, interessats en l'Operació Chamartín. L'entitat compta amb el 75% de Districte Castellana Nord mentre que el 25% restant pertany al grup constructor San José. Aquesta setmana es va conèixer que, entre ells, la principal candidata era Merlin Properties.

Durant els últims mesos, el banc dirigit per Carlos Torres Vila ha rebut l'interès també de fons sobirans, promotors internacionals, hedge funds i fons d'infraestructures per formar part del projecte urbanístic que canviarà la zona nord de Madrid.

Tot i que les converses "exploratòries" encara estan una una fase "molt inicial", segons publica el diari Expansión, entre ells es troben l'inversor canadenc Brookfield i el fons sobirà Qatar Investment Authority, propietaris de l'amo de Canary Wharf. Aquest dijous, el diari Cinco Días publicava que Merlin Properties figura com un dels principals interessats.

El projecte immobiliari Madrid Nuevo Norte contempla la transformació d'una àrea de 3,29 milions de metres quadrats i gairebé sis quilòmetres de llarg, a l'entorn de l'estació de Chamartín, a la zona nord de la ciutat. Suposarà una inversió de 18.260 milions d'euros i la creació de 241.700 llocs de treball.

A més, al costat del complex de les Torres de la Castellana es crearà un centre de negoci, i tots dos estaran connectats per un carrer de vianants després de soterrar el final de la Castellana. S'hi edificaran 348 oficines, incloent-hi tres gratacels de més de 250, 230 i 190 metres d'altura, que superaran el rècord actual de Torre Foster, que té 250 metres.

Noticias relacionadas

contador