ep operacion chamartinmadrid
EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO DE MADRID
11,04€
  • 0,14€
  • 1,24%

BBVA es troba immers en negociacions amb la SOCIMI Merlin Properties per tancar la venda d'una participació majoritària en Madrid Nuevo Norte, més conegut com a Operació Chamartín. Es tracta del major projecte urbanístic que hi ha actualment en marxa a Europa. Segons informa aquest dijous Cinco Días, les converses suposarien la cessió del control del projecte per part de l'entitat financera, a canvi d'entrar en el capital de la SOCIMI.

Aquest acostament ha caigut molt bé a l'entitat que presideix Carlos Torres, que ha començat la penúltima jornada de la setmana amb una alça del 0,55% en el selectiu espanyol. Segons fonts del sector, BBVA planeja desfer-se de participacions en el projecte, després d'aconseguir llum verda per part de l'Ajuntament de Madrid el passat mes de juliol. Entre els interessats, destaquen l'inversor canadenc Brookfield, el fons sobirà Qatar Investment Authority i també Merlin.

BBVA figura com a accionista de Merlin des que la immobiliària comprés a aquest banc, Santander i Popular la seva participada Metrovacesa. A l'actualitat, posseeix menys d'un 3% de Merlin, mentre que Santander n'és el seu màxim accionista amb un 22%.

OPERACIÓ CHAMARTÍN

El projecte immobiliari Madrid Nuevo Norte contempla la transformació d'una àrea de 3,29 milions de metres quadrats i gairebé sis quilòmetres de llarg, a l'entorn de l'estació de Chamartín, a la zona nord de la ciutat. Suposarà una inversió de 18.260 milions d'euros i la creació de 241.700 llocs de treball.

A més, al costat del complex de les Torres de la Castellana es crearà un centre de negoci, i tots dos estaran connectats per un carrer de vianants després de soterrar el final de la Castellana. S'hi edificaran 348 oficines, incloent-hi tres gratacels de més de 250, 230 i 190 metres d'altura, que superaran el rècord actual de Torre Foster, que té 250 metres.

contador