ep archivo   nuevo logo del bbva en la fachada del edificio la vela sede de la compania en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Tant el BBVA com el CaixaBank han rebut aquest dimarts una millora en la recomanació que mantenen els experts de Deutsche Bank sobre les seves accions. En concret, han elevat el preu objectiu que atorguen als títols de les dues entitats després d'haver presentat resultats la setmana passada.

  • 9,90€
  • 1,81%
  • 4,96€
  • 0,81%

Ara el banc alemany valora els títols de BBVA en 7 euros, enfront dels 6,7 euros anteriors, xifra que representa una revaloració del 4,5%, i manté el seu consell de comprar. En un comentari, els experts de Deutsche es pregunten si els resultats del banc són "massa bons per ser veritat".

Recorden que l'entitat que presideix Carlos Torres va registrar "una altra sèrie de xifres molt sòlides" al tercer trimestre de l'any, amb un ROT del 15,7% fins al setembre que mostra que "la millora a les principals unitats està superant les expectatives i l'objectiu del banc". "Si bé veiem un risc limitat que això es descarrili a curt termini, atès el fort rendiment de les unitats principals (en concret, Espanya i, especialment, Mèxic), la nostra principal preocupació és com de sostenible n'és", apunten.

Tot i això, creuen que “Espanya hauria de ser el principal motor de la millora de cara al futur, amb Mèxic lluitant per mantenir-se pla (que en realitat segueix sent fort, però amb un cert augment de les provisions i els costos que compensa les millores en els ingressos)". Segons els experts de Deutsche Bank, "podria ser difícil que Turquia aporti una contribució molt més gran (encara que la incertesa segueix sent molt alta)".

Ara esperen que el benefici net es mantingui a prop dels 6.000 milions d'euros per al període 2022-24, entre 10 i 15 punts percentuals per sobre de les expectatives del consens. "Això, unit a una millora gradual del capital, dona suport a la nostra opinió positiva sobre el valor", conclouen.

Cal destacar que aquest dilluns tant Credit Suisse com Berenberg van millorar el consell sobre BBVA. A més, la companyia alemanya va fer el mateix amb CaixaBank.

CAIXABANK: GRANS EXPECTATIVES

D'altra banda, sobre CaixaBank els estrategs de Deutsche Bank opinen que malgrat haver publicat unes "solides xifres" al tercer trimestre, impulsades per un notable comportament dels ingressos bàsics, "la reacció dels mercats ha estat significativament negativa". Aquests experts mantenen el consell de mantenir els títols de l'entitat espanyola, encara que milloren el preu objectiu un 2,8%, en passar de 3,6 euros a 3,7 euros.

Al banc alemany consideren que la reacció del mercat "es deu a la relativa falta de sorpreses i, malgrat les bones perspectives per als propers trimestres, a la poc convincent cautela mostrada a la conferència de resultats" per part de CaixaBank. No obstant això, els analistes de l'entitat encara no veuen indicis de canvis significatius en les tendències subjacents, a banda d'una assimilació més ràpida dels tipus, mentre que la sensació general que la qualitat dels actius no hauria de ser un problema, perfil del banc i el seu conservador nivell de provisions, roman intacta.

"Al costat negatiu, els costos podrien ser un problema, ja que el banc sembla que no té l'impuls d'eficiència que tenen altres companys, encara que se salva per l'impacte positiu de les sinergies", remarca Deutsche Bank. També apunta que les preocupacions sobre l'impacte de la NIIF 17 el 2023, i el creixent impacte previst al capital, "podrien ser un llast per a l'acció que, en qualsevol cas, sembla més cara que d'altres".

Noticias relacionadas

contador