ep archivo   el presidente de bbva carlos torres vila durante un encuentro empresarial de ceoe y
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

BBVA va obtenir un resultat atribuït de 4.842 milions d'euros entre el gener i el setembre d'aquest any, un 46,2% més. El banc ha subratllat que aquest resultat és conseqüència del dinamisme de l'activitat, amb creixement de dos dígits de la cartera creditícia, i de la positiva evolució dels ingressos recurrents. Al tercer trimestre, el benefici atribuït va arribar als 1.841 milions (+31,4%).

  • 10,19€
  • -6,51%

"En els nou primers mesos de l'any hem obtingut uns resultats molt bons i de gran qualitat. Esperem que els propers trimestres siguin positius per a BBVA i, com sempre, donarem suport a les empreses, a les famílies i a la societat en conjunt en un entorn d'elevada incertesa econòmica", ha dit Onur Genç, conseller delegat de BBVA.

A la nota de resultats, l'entitat explica que ha aconseguit aquestes xifres malgrat l'entorn d'incertesa generat per la guerra d'Ucraïna i el seu impacte sobre la inflació i el creixement de l'economia global. I és que el marge d'interessos va assolir 13.811 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, un 29% més que al mateix període de l'any anterior, gràcies al fort creixement del crèdit i a la millora dels diferencials de la clientela. BBVA destaca la bona evolució d'aquesta línia a Mèxic, Turquia i Amèrica del Sud.

Per part seva, les comissions netes van créixer un 17,4%, fins als 4.030 milions d'euros, de nou, impulsades pel negoci en mercats emergents. Tot plegat, el marge d'interessos i les comissions netes, que representen els ingressos recurrents del negoci bancari, van registrar una alça fins als 17.842 milions d'euros.

I el resultat d'operacions financeres (ROF) va pujar en 1.669 milions d'euros gràcies a la favorable evolució de la unitat de Mercats Globals a les principals geografies. La línia d'altres ingressos i càrregues d'explotació va acumular el 30 de setembre del 2022 un resultat de -1.145 milions d'euros, a causa principalment de l'ajust negatiu per hiperinflació d'Argentina i Turquia i de la contribució més gran al Fons Únic de Resolució (FUR).

Resultat de tot això, el marge brut va assolir 18.366 milions d'euros entre el gener i el setembre, xifra que suposa una alça interanual del 17,8%, apunta BBVA.

A més, detalla que a causa de l'elevada inflació, les despeses d'explotació van créixer un 12,8% durant els nou primers mesos de l'any. Aquesta xifra es troba, però, per sota de la inflació mitjana registrada als països on BBVA té presència (16,5%). I gràcies a l'impuls del marge brut, la ràtio d'eficiència es va situar en el 42,9% al tancament del setembre, el millor entre els bancs europeus comparables, amb una millora de 249 punts bàsics respecte al setembre del 2021.

Reflex de l'anterior, el marge net va registrar una alça interanual del 21,8% entre el gener i el setembre, fins als 10.494 milions d'euros. Al tercer trimestre, aquesta línia va assolir la xifra de 4.038 milions d'euros.

BBVA explica també que segueix avançant en termes de rendibilitat i que manté "posicions de lideratge al sector bancari europeu". Així, el ROE es va incrementar al tancament del setembre fins al 15% i el ROT, fins al 15,7%. I el Grup continua creant valor per a l'accionista, ja que el valor tangible més dividends es va situar en 7,66 euros per acció el 30 de setembre, xifra que suposa una alça interanual de gairebé el 20%. Aquesta xifra inclou el dividend de 12 cèntims d'euro bruts per acció que BBVA va abonar als seus accionistes l'11 d'octubre passat, a compte dels resultats de l'exercici 2022, un 50% més que el que va repartir l'octubre de l'any anterior.

BBVA manté una posició de capital sòlida, amb una ràtio CET1 fully loaded del 12,45%, per sobre del rang objectiu del Grup (11,5%-12%).

RÈCORD DE CAPTACIÓ DE CLIENTS

Així mateix, l'entitat ha detallat que durant els nou primers mesos de l'any 8,6 milions de clients nous es van unir a BBVA. Aquesta xifra rècord és més de 2,5 vegades la captació de clients de fa cinc anys. Una mica més de la meitat (54%) es van incorporar al banc a través de canals digitals, apunta el banc, que explica que la seva vinculació s'incrementa significativament molt poc temps després de donar-se d'alta. En el cas concret d'Espanya, el 71% dels nous clients es converteixen en clients objectiu del banc en un termini de només sis mesos, diu.

BBVA també ha elevat recentment el seu objectiu de negoci sostenible des dels 200.000 milions d'euros fins als 300.000 milions entre el 2018 i el 2025. Fins al setembre, l'entitat ja ha canalitzat un total de 124.000 milions d'euros. Només al tercer trimestre la xifra ha pujat en 13.000 milions d'euros, xifra que suposa un increment de prop del 60% respecte al mateix trimestre de l'any 2021.

Noticias relacionadas

contador