ep archivo   fachada de la torre de bbva en castellana 81 madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Credit Suisse ha elevat el preu objectiu de BBVA fins als 5,50 euros per acció, des dels 5,20 euros anteriors, després de la presentació dels seus resultats del tercer trimestre, que es van veure per impulsats pels ingressos a Mèxic i Turquia, el rendiment dels quals va ser millor del que s'esperava. Així mateix, mantenen la seva visió de neutral.

Els analistes de l'entitat suïssa assenyalen un ajust menys perjudicial per al banc per la hiperinflació a Turquia, mentre esperen costos més alts a l'Amèrica Llatina a causa de les pressions inflacionistes actuals.

Des de Credit Suisse també destaquen que segueixen “esperant que BBVA abordi l'excés d'opcionalitat de capital, incloent-hi un augment potencial dels objectius de distribució actuals.

En base als resultats del tercer trimestre i tenint en compte la guia optimista de la gerència sobre el creixement dels ingressos bàsics per a Mèxic, la companyia helvètica augmenta les seves "estimacions d'ingressos nets en un 7%-8% i les nostres estimacions d'ingressos per comissions en un 3%-5% a FY22/23E, respectivament, reconeixem les pressions inflacionistes a Amèrica Llatina que impulsen un augment del 5% en les nostres estimacions de despeses operatives a FY22/23E, si bé, seguim apreciant la sòlida qualitat dels actius de BBVA fins ara, augmentem les nostres estimacions de provisions en un 4% en FY23/24E, ja que incorporem un possible deteriorament a causa d'una política monetària més estricta a les geografies clau del banc".

Pel que fa a les inversions, aprecien el potencial encoratjador de creixement de primera línia de BBVA a Espanya i Mèxic, així com la sòlida posició de capital i la cobertura de provisions conservadora. Tot i això, es mostren cautelosos davant l'augment de la inflació a les geografies clau del banc, "cosa que implica un risc a la baixa en els costos. A més, assenyalem la visibilitat limitada sobre la major exposició del banc a la inflació de Turquia, la política monetària desfavorable i la volatilitat de les divises”.

Credit Suisse dona la benvinguda al canvi de rumb dut a terme per BBVA a la línia superior per al negoci de Mèxic, però destaquen que un "possible deteriorament en la qualitat dels actius a mesura que continuen les alces de taxes podria obstaculitzar una mica la contribució del país als resultats del grup. A més, ens mantenim cautelosos sobre l'exposició del banc a Turquia, on la inflació persistent podria traduir-se en ajustaments més grans que els esperats en la posició monetària neta de la subsidiària".

Finalment, pel que fa a la valoració, "arribem a un preu objectiu de 5,5 euros utilitzant una valoració per suma de les parts, suposant un ROT del 14,4%, un creixement de l'1% i un CoE del 17,1% (suposant un cost de capital del 45% per a Garanti)”, indiquen des de Credit Suisse.

Noticias relacionadas

contador