ep archivo   barclays bank oficina sucursal
eps - Archivo

Barclays retallarà aquesta setmana més de 100 llocs a la seva divisió de banca d'inversió, segons informa Sky News, a la segona ronda d'acomiadaments en menys de sis mesos. Els llocs de treball que s'eliminen no es limiten a un sol país o funció dins del negoci. Al novembre, el banc va començar a retallar aproximadament 200 persones al seu grup de banca d'inversió.

  • 2,14£
  • 0,33%

Sky News subratlla que, encara que aquests acomiadaments són modestos en grandària, apunten a nous intents dels executius de retallar costos en un període difícil per a l'economia mundial, amb forts descensos en l'activitat de fusions en alguns mercats observats durant els darrers trimestres.

Citi, Goldman Sachs i Morgan Stanley han suprimit milers de llocs de treball des del començament d'any.

Els acomiadaments han tingut lloc malgrat que la pujada dels tipus d'interès ha contribuït, en part, a la millora de la rendibilitat bancària. En aquest sentit, tres dels bancs nord-americans més importants van presentar a la setmana passada uns beneficis superiors als previstos.

Tot i això, l'últim mes ha estat un dels més turbulents a la banca mundial des de la crisi financera del 2008.

La fallida del Silicon Valley Bank als Estats Units i el posterior rescat de la seva filial britànica per HSBC han posat de manifest les dificultats que plantegen les ràpides pujades de tipus dels bancs centrals.

L'absorció d'emergència de Credit Suisse pel rival suís UBS ha estat l'operació bancària més important a nivell mundial des del col·lapse bancari de fa 15 anys, i ha provocat temors d'una altra crisi sistèmica.

Noticias relacionadas

contador