ep el consejero delegado de endesa jose bogas y su presidente juan sanchez calero en la junta de
CARLOS HOYS / CARLOS HOYS

Els experts de Barclays repassen aquest divendres el sector europeu de les 'utilities,' i aprofita per millorar les valoracions d'Endesa i Iberdrola. En el cas de la primera, n'eleva el preu objectiu de 24,4 a 24,10 euros i la recomanació, d'infraponderar' a 'neutral'. Pel que fa a Iberdrola, n'apuja el preu de 10,8 a 11,30 euros i en reitera el consell de 'sobreponderar'.

  • 17,17€
  • 0,50%
  • 11,50€
  • -0,99%

"Continuem sent positius amb el sector europeu de les 'utilities' pel que fa a la transició energètica, encara que la Covid-19 hagi desviat temporalment el focus", expliquen aquests analistes.

"Si bé a l'abril vam rebaixar les nostres previsions de benefici per acció sobre el sector en aproximadament un 15% per reflectir l'impacte de la Covid-19, les companyies de renovables han estat les que han demostrat més resistència del sector de les empreses de serveis públics en termes de reducció dels guanys i moviments de preus", afegeixen des de Barclays. "Aquest subsector ha pujat un 6% fins avui, i només ha vist modestes retallades dels guanys", remarquen.

Aquest dijous, els experts de Mirabaud publicaven un informe en el qual també es mostraven favorables respecte al sector 'utility' europeu. En opinió d'aquests analistes, el sector té més capacitat que d'altres per afrontar la crisi de la Covid-19 i es veu afavorit per un entorn d'aversió al risc gràcies al seu model de negoci. "La forta caiguda de volums venuts i de preus, agreujada pel col·lapse de les 'commodities', pot afectar els resultats i, encara que el negoci liberalitzat (generació i comercialització) està més exposat per aquesta conjuntura, les companyies afronten el curt termini amb diverses mesures que en mitiguen l'impacte, i fins i tot permetran obtenir millors marges i resultats", expliquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador