ep el consejero delegado de endesa jose bogas y su presidente juan sanchez calero en la junta de
CARLOS HOYS / CARLOS HOYS

Els experts de Berenberg rebaixen aquest divendres el preu objectiu d'Endesa a 20 euros dels 24 euros previs però en reiteren el consell de 'mantenir'. Cal recordar que la companyia cotitza actualment a 21,6 euros.

  • 16,94€
  • -1,02%

Segons aquests analistes, hi ha "opcions millors". Berenberg assenyala que el negoci de renovables d'Endesa està creixent, però afegeix que hi ha maneres "més pures i barates" de jugar en aquest camp, com ara invertint en Iberdrola, EDP Renováveis i RWE, que cotitza aproximadament un 35% més barata que els seus homòlegs.

"Els preus del carboni i l'energia també ofereixen un avantatge limitat per a Endesa. Fortum, Verbund i ENGIE estan molt més ben situades", afegeix Berenberg.

Cal recordar que aquest dijous, aquests analistes van apujar el preu objectiu d'Iberdrola de 8,50 a 9 euros per acció, al mateix temps que reiteraven el seu consell de 'mantenir' per a la companyia. "És un valor estable, amb un BPA predictible, cosa que ja està descomptada a la seva actual valoració", argumenta Berenberg en un informe tampoc massa favorable sobre l'elèctrica.

"Si els inversors estan buscant un negoci més defensiu, n'hi ha de més purs i atractius, com ara Italgas, a la qual reiterem el nostre consell de 'comprar'", prossegueix. "Si el que busquen és una elèctrica que es beneficiï d'una pujada dels preus energètics, Iberdrola és només la tercera del nostre rànquing", postil·la Berenberg.

Noticias relacionadas

contador