• El banc reitera comprar el valor, amb un potencial alcista del 5%
  • Eleva la seva previsión de benefici en 500 milions d'euros per 2017
ep ana botin

Bankinter ha elevat la valoració de Banc Santander fins a 5,80 euros per acció des dels anteriors 4,70 euros per títol, després de la publicació dels resultats de l'entitat presidida per Ana Botín.

  • 4,84€
  • -0,74%

Aquesta nova valoració implica un potencial alcista del 5% per a Santander, que cau un 1% en borsa, fins a 5,30 euros. Bankinter reitera el seu consell de compra i assenyala diversos catalitzadors positius per al grup.

"Valorem positivament la diversificació d'ingressos per àrees geogràfiques, la contribució de les comissions als ingressos totals (creixen a un ritme superior al registrat pel marge d'interessos), la millora en els índexs de risc i l'augment en la ràtio de capital CET - I fully loaded", destaquen els experts del banc 'taronja'.

El banc ha aconseguit una generació orgànica de capital de 50 punts bàsics, 10 per sobre de l'objectiu. A més, la taxa de morositat s'ha situat per sota del 4%

A causa d'aquests catalitzadors, han elevat la seva previsió de benefici net per 2017 en gairebé 500 milions d'euros, fins a 6.719 milions des dels anteriors 6.624 milions. Per 2018, també augmenten la seva valoració fins a gairebé 7.500 milions d'euros des dels anteriors 7.013 milions.

Bankinter destaca que el benefici de 2016 va augmentar a un ritme del 15%, mentre el ROTE ordinari (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) va aconseguir l'11,1% i el CET-I va augmentar fins al 10,55%. També explica que Santander es va anotar un impacte negatiu per l'impacte de tipus de canvi i provisions extraordinàries de 417 milions d'euros, sobretot per despeses de reestructuració.

Exceptuant Estats Units, que ha registrat una baixada del 42% en el seu benefici net, la resta de mercats ha mostrat un sòlid comportament. El banc ha aconseguit una generació orgànica de capital de 50 punts bàsics, 10 per sobre de l'objectiu. A més, la taxa de morositat s'ha situat per sota del 4%.

Les accions de Santander s'han revaloritzat un 40% en els últims sis mesos, en línia amb el comportament positiu de l'Euro Stoxx Banks, que ha pujat un 37%. La capitalització de Santander s'ha elevat fins a 78.000 milions d'euros, mentre la seva rendibilitat per dividend se situa en el 3,7%.

Bankinter no és el primer banc que ha millorat la valoració de Santander després de la presentació dels seus resultats. Per exemple, Barclays i JP Morgan Chase també han elevat els seus preus objectius fins a 5,80 des de 5,30 euros en el cas del banc anglès i fins a 5,75 des de 5,50 en el cas del nord-americà.

Noticias relacionadas

contador