ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en la reunion del circulo de
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Barclays ha seleccionat cinc valors que infrapondera al quart trimestre i als quals atorga un potencial de caiguda mitjà, tenint en compte els seus preus objectius, del 9%. En aquest grup es troben, per ordre de baixada: Bankinter, Danske Bank, Telefónica, Siemens i HeidelbergCement.

  • 7,33€
  • 0,25%
  • 202,60 DKK
  • -1,07%
  • 95,22€
  • 2,28%
  • 177,62€
  • 2,26%
  • 4,22€
  • 1,73%

Per al 'banc taronja', explica que tindrà un rendiment inferior al del sector bancari europeu a partir de tres idees. En primer lloc, considera "poc probable" que el ROE arribi al cost dels fons propis, amb el marge d'interessos i els costos enfrontant una pressió creixent per part dels competidors i de la inflació, respectivament. En segon lloc, no veu sostenible l'augment dels ingressos per comissions. A més, no s'espera que els costos dels litigis es redueixin molt. I, en tercer lloc, creu que el banc tindrà dificultats per mantenir l'impuls de creixement, ja que el marge d'interessos està patint la pressió dels preus i els motors de creixement. Com EVO, mostra un canvi cap a productes de baix rendiment, afegeix.

Bankinter publica els seus comptes del tercer trimestre aquest dijous. Barclays reconeix que la seva previsió de BPA (benefici per acció) per 2023 està un 13% per sota de la del consens de Bloomberg, i no espera que el banc arribi als objectius per a aquest any. Té un preu de 4,50 euros per a Bankinter, xifra que implica una caiguda del 13% des dels nivells actuals de cotització.

Pel que fa a l'altra companyia espanyola de la seva llista, Telefónica, aquests experts destaquen que el mercat espanyol "segueix sota pressió" a causa de la competència. "Fins fa poc Telefónica podia compensar aquesta situació amb pujades de preus a la gamma alta, on domina, però els clients estan girant a la baixa", precisen. Amb una estructura de costos ja eficient i un capex baix, Barclays veu poc marge per protegir la seva OpFCF (flux de caixa lliure operatiu) i espera un descens anual d'un dígit mitjà fins a 2023. Té un preu objectiu de 3,4 euros per a la operadora, xifra que suposa predir un descens de l'11% des dels nivells al qual cotitza a dia d'avui.

Els dos factors clau per a Telefónica a curt termini són els resultats del tercer trimestre, que publica el 4 de novembre, i la renovació dels drets de la Lliga, detallen. "O bé paga un alt preu per mantenir el contingut (de futbol), o perdrà els drets i els clients de gamma alta", adverteixen.

Sobre Danske Bank (preu objectiu de 95 euros i potencial de caiguda del 12%), des de Barclays consideren que el banc danès tindrà també un rendiment inferior al del sector bancari europeu i expliquen que la reunió amb inversors del 29 d'octubre serà un catalitzador clau. Les seves previsions de BPA per 2023 estan un 15% per sota de les de consens.

Respecte a Siemens (preu objectiu de 125 euros i potencial de caiguda del 9%), tot i tenir una cartera tecnològica "líder", aquests analistes remarquen que el rendiment dels negocis principals segueix sent inferior al dels seus homòlegs, mentre que hi ha elements "volàtils" per sota de la línia de producció que segueixen afectant els beneficis/fluxos de caixa. "També veiem un risc que es vegi afectada la divisió d'Indústria Digital", subratllen, precisant que el 70% d'aquesta està molt vinculat a indicadors macroeconòmics, com els PMI.

La següent cita important per a Siemens serà l'11 de novembre, quan informarà de les xifres del quart trimestre fiscal. "Encara que és probable que siguin sòlides, pensem que qualsevol pujada (en els seus títols) seria una oportunitat per reduir posicions", afirmen.

Finalment, sobre HeidelbergCement (preu objectiu de 64 euros, en línia amb la seva cotització actual), després d'un impuls excepcional dels seus resultats després de la pandèmia de Covid, Barclays identifica ara vents en contra, com l'impacte de la inflació del cost de l'energia. Així, considera que aquests es posaran de manifest en els resultats del tercer trimestre, que publica el 4 de novembre.

Noticias relacionadas

contador